24 EKİM, CUMARTESİ, 2020

Melike Şahin ve Ah! Kosmos Bir Arada: “Ukde”

İki farklı disiplinde çalışmalarını devam eden müzisyenler Ah! Kosmos ve Melike Şahin, iki ayrı ülkeden (İstanbul ve Berlin) kaydettikleri parçaları Ukde’yi dinleyicilerle paylaştı.

Yerine getirilmemiş bir arzu, çözülemeyen bir düğüm ve kalbi rahatsız eden, içe dert olan şey anlamına gelen Ukde şarkısının müziği ve prodüksiyonu Ah! Kosmos mahlasıyla tanıdığımız Başak Günak üstleniyor, aynı zamanda şarkı sözlerinin de sahibi olan Melike Şahin tarafından seslendiriliyor. Şarkıda kullanılan yaylı tambur Cenk Erdoğan tarafından, gitar ve synth'ler Ah! Kosmos (Başak Günak) tarafından çalınırken, Günak ve Şahin'in birbirine geçerek, karışarak yarattığı farklı, yeni bir dünya fikri üstüne kurgulanan kapağta ve fotoğraf çekimlerinde Burcu Karademir imzası bulunuyor. Melike Şahin ve Başak Günak’ın birlikte yer aldığı şarkının klibinin yönetmenliğini ise Berrak Çolak üstleniyor. Sadece bir düğümü çözmekle kalmayan Ukde, karantina döneminde iki farklı şehirdeki (İstanbul ve Berlin) sanatçıları derin bir bağla birbirine de bağlıyor.

Ukde, daha önce Night Dreamer'la ortak bir albüm yayınlayan Gülbaba Records’tan yayımlanan ilk tekli çalışması olarak enstrümantal versiyonuyla birlikte tüm dijital müzik servislerinden dinlenebilir.

https://www.youtube.com/watch?v=-ZHSh4KtkVU

0
3455
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage