27 TEMMUZ, CUMARTESİ, 2019

Melih Uslu’dan “Egeyi Gör ve Yaşa”

Gezi yazarı Melih Uslu’nun okuru, Ege âşıkları Çetin Altan’ın, Halikarnas Balıkçısı’nın, Azra Erhat’ın peşinden az bilinen koylara, köy pazarlarına götürdüğü yeni kitabı Egeyi Gör ve Yaşa, Mona Kitap etiketiyle yayımlandı.

Uslu; Fethiye, Dalyan, Köyceğiz, Ekincik, Akyaka, Marmaris, Selimiye, Bozburun, Söğüt, Rodos, Datça, Bodrum, Muğla, Çomakdağ gibi Ege’nin hepsi birbirinden farklı büyülü noktalarını gezdiriyor. Ege’yi Gör ve Yaşa hem eşsiz Ege coğrafyasını anlatıyor, hem de yazdığı üç kısa öyküyle karakterlerini ölümsüzleştiriyor.

“Ne zaman şehrin karmaşasından uzaklaşıp kendimi dinlemek istesem, soluğu Dalyan’da alırım. Hemen iskele çevresinde Şahin Kaptan’ı bulur, motoru maviliklere sürmesini isterim. Gölü denize, yeşili maviye bağlayan Dalyan Kanalı’nda bir rüya âlemine açılırız birlikte. İrili ufaklı teknelerin sıralandığı minik limandan uzaklaştıkça evler küçülür küçülür ve nihayetinde görünmez olur. Bir süre sonra insan gözünün görebileceği her açı, betondan ve otomobilden uzaklaşır. Bana sorarsanız günümüzün büyük şehir insanı için en büyük lüks budur.”

0
2046
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage