29 OCAK, CUMA, 2021

Mathias Hornung ve Onur Hastürk “Echos” ile İstanbul’da

Anna Laudel, Düsseldorf’taki galerisinde gerçekleştirdiği Mathias Hornung ve Onur Hastürk’ün kişisel sergilerini, “Echos” başlığı altında 28 Şubat 2021 tarihine kadar İstanbul’daki sanatseverlerle buluşturuyor.

İslam sanatının modern batı sanatıyla buluşmasından, gravürden dijital dünyaya geçişe kadar uzanan temaları içerecek “Echos”, Mathias Hornung’un sergisi “Defragmentology” ve Onur Hastürk’ün “Asimilasyon” başlıklı sergilerini, sanatçıların ilk defa İstanbul’da sergilenen yeni eserleri ile birlikte bir araya getiriyor. İki sergideki eserler; farklı temalarda ve sanat teknikleriyle üretilmelerine rağmen, geçmişle günümüz arasında kurdukları köprüyle birbirlerini Almanya’dan sonra Türkiye’de takip ederek tamamlıyor.

Hornung, sergide yer alan gravürleriyle dijital dünyaya bir bağlantı kurarak, tematik ve yapısal olarak kafa karıştırıcı çağdaş sanata gönderme yapan Hornung, bilgiye rahat erişimin ve aşırıya kaçan ilginin çok katmanlı, aynı zamanda hesaplanamaz boyutlarını sorguluyor.

Hastürk ise İslam sanatının farklı üretim ve teknik tarzlarını, Henri Matisse ve Andy Warhol’un öncülerinden olduğu modern batı sanatıyla buluşturuyor. “Asimilasyon” sergisinde Hastürk üretimlerini 3 ilgi çekici seride sunuyor; Matisse’e Saygı, Warhol’a Saygı ve Klasik Minyatür.

“Echos” sergisini 28 Şubat 2021 tarihine kadar Anna Laudel İstanbul’da görebilirsiniz. Alınan önlemler, yeni ziyaret gün ve saatleri hakkında ayrıntılı bilgi ve site üzerinden randevu için annalaudel.gallery adresini ziyaret edebilirsiniz.

Görseller:

1. Onur Hastürk, Paravan ve Odalık_Folding Screen and Odalisque, Kâğıt üzeri Akrilik, Suluboya ve 23K Altın_Acrylic, watercolor and 23 K. Gold on Paper (with Muraqqa, Miniature),2020, Anna Laudel Düsseldorf, Fotoğraf: Photo by Kayhan Kaygusuz

2. Onur Hastürk, Muhabbet Kuşu ve Kadın_The Lovebird and the Woman,
100 x 150 cm, 2020, Anna Laudel Düsseldorf, Fotoğraf: Photo by Kayhan Kaygusuz

3. Onur Hastürk, 'Asimilasyon' sergisinden_From 'Assimilasion' exhibition, 2020, Anna Laudel Düsseldorf

4. Onur Hastürk, Ademin Cenneten Kovuluşu, 23K Altın Kağıt_23K Gold Paper, 2019, 56 x 77 cm, Anna Laudel Düsseldorf

5. Mathias Hornung, The Jungle Rules, color woodcut, offset inks, drawing paper, 234 x 245 cm, 2019

6. Mathias Hornung, Tartan Topography, wooden relief, Abachi, 150 x 150 x 13 cm, 2018

7. Mathias Hornung, Raum Kirchstraße mit Tartan 235 x 235  x 7 cm

​8. Mathias Hornung, Solar Mass Ejection, woodcut installation, 2018

0
4023
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage