Halk ozanı ve efsane kahraman Köroğlu’nun hikâyesini anlatan, İBB Kültür’ün desteğiyle hayata geçirilen Köroğlu balesi, 11 Şubat’ta Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda prömiyerini yaptı.
Projesini Erhan Güzel’in, koreografisini Erhan Güzel ve Gökçe Sönmemiş’in üstlendiği Köroğlu balesi, prömiyerinin ardından nisan ayı sonuna kadar, dokuz gösterimle, İstanbul’da izleyicilerle buluşacak. Bale, 18 Şubat’ta İBB Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde matine ve suare olarak, 25 Şubat’ta İBB Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde, 3 Mart’ta İBB Yenibosna Dr. Enver Ören Kültür Merkezi’nde matine ve suare olarak, 10 Mart ve 7 Nisan’da ise CRR Konser Salonu’nda matine ve suare olmak üzere toplam dokuz gösterimle sahnelenecek. İBB’nin Köroğlu’nun hikâyesini gelecek nesillere aktararak, sanatın ve kültürün gelişimine katkıda bulunmayı hedeflediği Köroğlu balesi, Köroğlu destanının modern bir yorumunu sunarak, Türk kültürü ve tarihini dansın evrensel dili aracılığıyla anlatmaya odaklanıyor. Köroğlu rolünde Mehmet Nuri Arkan, Telli Nigâr rolünde Deniz Kılınç Tunçeli, Kurt Ali rolünde Erhan Güzel, Bolu Beyi rolünde Yücel Emre Kaynarsu’nun yer aldığı Köroğlu balesinde ayrıca; Bahadır Ovacıklı, Berkay Saraçoğlu, Mustafa Çağatay Özmen, Olcay Tunçeli, Ece Süzgen, Ege Timoçin, Elenay Bacı, Eyşan Duru Uztürk, İlayda Ulaş, Nehir Taşçı, Sena Önel, Zeynep Melek Yaşar, Zeynep Sude Taşdelen, Agit İşcan, Civan Kutluay, Efe Pişkin, Murat Gazi Öztekin, Necmettin Efe Tezel ve Serkan Öztürk rol alıyor. Müziklerini Ceren Türkmenoğlu'nun bestelediği, orkestra şefliğini Erberk Eryılmaz'ın yaptığı projede, kostüm tasarımını Barbaros Şansal, ışık tasarımını Gökçe Sönmemiş, sahne tasarımını Coşku Türkel ve medya tasarımını Dilan Bozyel ve Ecem Ulubaş üstleniyor. Eser sorumlusu ise Bahadır Ovacıklı.
Köroğlu balesinin kültür merkezlerindeki gösterimlerine ait ücretsiz biletler İstanbul Senin uygulamasından, CRR Konser Salonu’ndaki gösterimlerinin biletlerini ise Biletix’ten satın alabilirsiniz.