11 AĞUSTOS, PAZAR, 2019

Klasik Müzik Severler Bahçede Yaz Festivali’nde Buluşuyor

Hakan Erdoğan Productions tarafından 1998’den beri düzenlenen İstanbul Bach Günleri ve Konserleri saraylar, müzeler gibi pek çok sıra dışı mekânda gerçekleşiyor. Bu sene ikinci kez düzenlenen “Bahçede Yaz Festivali’’, 5 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında Fıstıklı Teras’ta gerçekleşecek. 

Festivalde bayram tatilinin ardından 21 Ağustos’ta, Bach müziğini caz ile birleştiren Thomas Gabriel Trio yer alacak. Grupta Thomas Gabriel, kontrabasta Gunnar Polansky ve davulda Martin Klusmann bulunuyor. 22 Ağustos’ta Çek Cumhuriyeti’nin en iyi topluluklarından kabul edilen MartinPetrik direktörlüğündeki Musica Minore konser verecek. Konserde Musica Minore’ye vizyolonsel virtüözü Jiri Barta ve konserin solistlerinden Nazlı Erdoğan da eşlik edecek. Dünyanın en iyi piyanistlerinden Konstantin Lifschitz, 23 Ağustos’ta baroktan klasiğe uzanan repertuvarıyla bir piyano resitali sunacak. 

​Festival, 27 Ağustos’ta keman virtüözü Andres Mustonen şefliğindeki Hortus Musicus ve 3 Eylül’de solistliğini soprano Nihan İnan ve mezzo soprano Senem Demircipğlu’nun yaptığı İklim Tamkan’ın oluşturduğu ensemble ile devam edecek. Festivalin kapanışını 5 Eylül’de Rusya’dan gelen ve olağanüstü performanslarıyla tanınan The Barock Moscow Ensemble yapacak. 

0
1956
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage