08 EKİM, CUMA, 2021

K! Kültüral Performing Arts Ekim Programını Açıkladı

Bağımsız kültür ve sanat alanı K! Kültüral Performing Arts, Ekim ayında Madam GiyotinAB Uyumlu Aile oyunlarını çevrim içi olarak Oda Komşum Richard Wagner ve Proje No: 2 yapımı Bernarda oyunlarını ise fiziki olarak izleyiciyle buluşturacak.

Başta sahne sanatları olmak üzere tüm sanat disiplinlerine açık bir ortak platform düşüncesi olarak filizlenen bağımsız kültür ve sanat alanı K! Kültüral Performing Arts’ın Ekim ayındaki ilk oyunu Lauren Gunderson’un yazdığı Yağmur Yağmur’un yönettiği ve Betül Arım, Zeliha Gürsoy, Çiğdem Yıldız ve Merve Güran’ın rol aldığı Madam Giyotin olacak. Madam Giyotin 10 Ekim Pazar 21.00 ve 28 Ekim Perşembe 21.00’de çevrim içi olarak jetgise.com üzerinden izleyiciyle buluşacak.

Şenay Tanrıvermiş’in yazdığı, Yağmur Yağmur’un proje tasarımını ve konseptini oluşturup yönettiği AB Uyumlu Aile, 15 Ekim Cuma 21.00’de çevrim içi olarak jetgise.com’da sahnelenecek. Güven, bağlılık, aile, sistem, iktidar, cinsiyet, kimlik, sıkışmışlık ve arada kalmışlık gibi kavramların sorgulayan oyunda usta oyuncular Ayşe Lebriz Berkem ve Altuğ Görgü’ye genç kuşağın yetenekli isimleri Merve Güran ve Dilara Mücaviroğlu eşlik ediyor.

K! Kültüral Performing Arts’ın 3. Prodüksiyonu olan, kapitalist düzenin çarpık temellerine ve sistemin distopik evrenine odaklanan Oda Komşum Richard Wagner, 20 Ekim Çarşamba akşamı saat 20.00’da K! Kültüral Performing Arts’ta galasını yapacak. Yakup Almelek’in yazdığı Murat İpek’in uyarlayıp yönettiği, Murat İpek, Emre Yetim ve İbrahim Cem Tek’in rol aldığı oyun, din, ekonomi, hukuk ve ahlaki değerler gibi enstrümanları acımasız bir şekilde kullanan sisteme esaslı sorular soruyor.

Federico Garcia Lorca’nın yazdığı Bernarda Alba’nın Evi oyunundan yola çıkılarak uyarlanmış Bernarda isimli tek kişilik bir oyun 30 Ekim Cumartesi 20.30’da fiziksel olarak tiyatroseverlerle uluşacak. Oyunda Bernarda karakterine hayat veren Özge Arslan, otoritenin kadın kimliğine uyguladığı cinsiyetçi ve ayrımcı baskıyı ve 5 kadını aynı anda sahnede canlandırıyor.

0
1410
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage