30 KASIM, SALI, 2021

Judith Malika Liberman’dan Yeni Bir Masal: “Yolaçık”

Masal anlatıcısı Judith Malika Liberman’ın çocukları pandemide yaşamın solan renklerini yeniden keşfetmeye çağırdığı yeni masalı Yolaçık, Zeynep Özatalay’ın resimleriyle Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlandı.

“Şarkılı Masallar” serisinde geleneksel masalları yeniden yorumlayan Liberman, Yolaçık kitabıyla, pandemi nedeniyle bambaşka bir dünya ile karşı karşıya kalan çocuk okurlarına yaşamın güzelliklerini hatırlatmak istiyor. Liberman, uzun süre evde kalan ve hayatı bir ekranın ardından seyreden çocuklara hayata yeniden karışmaları için cesaret veriyor ve “Keşfetmekten korkma, Yolaçık!” diyor. Kitabın arka kapağındaki karekodu telefon ya da tablete okutarak, serinin diğer iki kitabı Önce Hayal ve Taş Çorbası’nda olduğu gibi Yolaçık’ı da Liberman’ın anlatımı ve şarkıları ile dinleyebilir, böylece masal anlatımı konusunda rehberliğinden ilham alabilirsiniz. Kitabın sonunda yer alan etkinlik sayfasında ise taşları boyayarak, renkleri karıştırarak çölün sarısının, göğün mavisinin, çiçeğin kırmızısının büyüsünü keşfedebilirsiniz.

Kahverengi ve grilerin arasında yaşayan çakıltaşı, dünyanın renklerini merak eder. Zaman zaman yanına gelen kuşlar ona maviyi, sarıyı, kırmızıyı, yeşili anlatırlar. Derken bir gün, bir devenin toynağına takılan çakıltaşı, renkli bir yolculuğa çıkar. Yol açıktır, yola çıkar. Hayalini kurduğu tüm renkleri keşfedecektir.

“Bir çakıltaşı kahverengi dünyasından çıktı yola,
sarıyı, kırmızıyı, maviyi bulmaya.
Devenin toynağında, balığın karnında, hırsızın
yeleğinde, yol onu nereye götürürse...
Oh! Takatuka takatuka, neredeyim?
Takatuka takatuka, görelim!
Keşfetti dünyanın renklerini, acaba nerede?..”

0
1342
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage