29 AĞUSTOS, PERŞEMBE, 2019

Johnny Maxwell’ın Maceraları Geri Dönüyor

41 kitaplık “Diskdünya” serisinin kült yazarı Sör Terry Pratchett’ın, “Johnny Maxwell” üçlemesinin ilk halkası İnsanlığı Ancak Sen Kurtarabilirsin, Mark Beech’in resimleriyle ve Niran Elçi’nin çevirisiyle Tudem Yayınları tarafından yayımlandı.

Pratchett, bu kitabında savaş ve barış kavramları üstüne düşündürürken, etik değerlerle örülü, çarpıcı bir öykü anlatıyor. İnsanlığın kaderini bir bilgisayar oyununun ellerine düşüren roman, bir yandan güldürüyor, bir yandan da ünlü bilimkurgu filmlerine ve tarihî olgulara atıfta bulunarak okurun bilgi dağarcığını körüklüyor.

​On iki yaşında, “sıradan” bir çocuk olan Johnny Maxwell’in hayatı son zamanlarda çelişkilerle doludur. Bir yandan ailesinin yaşadığı sıkıntılar, diğer yandan her gece televizyonda seyrettiği Körfez Savaşı haberlerinin etkisiyle zihni bir hayli karışıktır. Tüm bu sıkıcı olaylara rağmen, hayatını renklendiren tek şeyse bilgisayar oyunlarıdır. Günlerden bir gün Johnny’nin eline “İnsanlığı Ancak Sen Kurtarabilirsin” adlı yeni bir bilgisayar oyunu ulaşır ve olanlar olur. Çünkü oyundaki uzaylılar, Johnny ile iletişim kurmaya çalışmakta, hatta ondan yardım istemektedir! Peki, her oyunda yok edilmeye programlı bir uzaylı filosu nasıl olur da bir anda teslim olmaya karar vermiştir? Yoksa artık savaşmayı bir kenara bırakıp konuşmanın, iletişim kurmanın, barışmanın zamanı mıdır?

0
1744
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage