18 HAZİRAN, SALI, 2019

John Wyndham'dan "Midwich'in Guguk Kuşları"

Bilimkurgu edebiyatının kilometre taşı sayılan yapıtlarına imza atan kült yazar John Wyndham’ın Midwich’in Guguk Kuşları adlı eseri, Niran Elçi’nin çevirisiyle, Delidolu Yayınları etiketiyle yayımlandı.

60 yıllık mazisine rağmen güncelliğini yitirmeyen ve iki kez beyazperdeye de uyarlanan bu roman, kendisinden daha üstün bir yaratımla karşılaşan insanın vereceği tepkiyi ve yaşayacağı korkuyu günümüze taşıyor. Midwich’in Guguk Kuşları; kendi hâlinde yüzyıllardır uyuklayan önemsiz bir köyün yolunu tutarak, sakinlerinin başından geçen tekinsiz olayları gün yüzüne çıkarıyor.  

Gözlerden ırak küçük bir İngiliz köyü olan Midwich, bir gün ansızın ve topluca uyuyakalır. Derin uykudan uyandıklarında köy sakinlerinin karşılaştığı manzara, başlangıçta pek şaşırtıcı gelmese de kısa süre sonra işin rengi değişir. Köydeki tüm doğurgan kadınlar hamiledir. Doğan çocuklar ise birbirinden tuhaf, birbirinden ürkütücü, birbirinden yetenekli ve birbirinin neredeyse aynısıdır. Peki, bu çocukların dünyaya gelme sebeplerinin ardından yatan gizem nedir? Soğuk Savaş’ın ürünü, yeni bir tür silah mıdır onlar? Evrimin ve doğanın insanlara bir oyunu mudur? Yoksa daha fenası, dünyadışı canlıların asalak guguk kuşu yumurtaları mıdır?”

0
1671
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage