08 ŞUBAT, PERŞEMBE, 2024

İzmir Devlet Opera ve Balesi’nden “Notre Dame’ın Kamburu” Balesi

İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen güzel çingene kızı Esmeralda ile kambur kilise zangoçu Quasimodo’nun ölümsüz aşkını anlatan Notre Dame’ın Kamburu balesi 10 Şubat ve 2, 4, 6 Mart tarihlerinde Bornova KSM Necdet Aydın Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Victor Hugo’nun aynı adlı romanından esinlenen Notre Dame’ın Kamburu balesinin müzikleri Cesare Pugni, müzik düzenlemesi ise Bujor Hoinic imzası taşıyor. Balenin koreografisi ve librettosu Göksel Armağan Davran ve Ahmet Volkan Ersoy’a ait. Orkestra şefinin Tolga Taviş olduğu eserde dekor tasarımını Çağda Çitkaya, kostüm tasarımını ise Gülay Korkut üstleniyor. Notre Dame’ın Kamburu balesi, birçok fiziksel eksikliğe ve çirkinliğe sahip olmasıyla karakterize edilen zangoç Quasimodo’nun üç saat süren makyajı ve eserin dönemine uygun dekorları ile izleyiciye farklı bir deneyim sunuyor.

Notre Dame'ın Kamburu, 15. yüzyılda Paris’te yaşayan Quasimodo adlı çirkin ve kambur olduğu için halk tarafından dışlanan bir adamın hikâyesini anlatıyor. Notre Dame Katedrali’nin papazı, Quasimodo’yu kiliseye alarak onu dış dünyaya kapatıp kendi hizmetinde kullanmaya başlar. Esmeralda isimli çingene güzelinin şehre gelmesiyle bir anda her şey değişir. Quasimodo ve papazın Esmeralda’ya âşık olmasıyla olaylar karışık bir hâl alır.

Notre Dame’ın Kamburu balesinin biletlerine Biletinial üzerinden ulaşabilirsiniz.

0
776
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage