09 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2020

İTEF-İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali Hem Sokakta Hem Ekranda Başlıyor

İTEF-İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali, dijital etkinliklerinin devamı olarak 14-18 Eylül’de “Günebakan Edebiyat-Sokakta” temasıyla İstanbul Kitapçısı Kadıköy şubesinde okurlarla buluşacak.

5 gün sürecek etkinlikler hem sokakta hem de çevrim içi olarak festival takipçileriyle buluşacak. Ayfer Tunç, Ertuğ Uçar, İrem Uzunhasanoğlu ve Ezgi Özbek Şenel gibi yazarların yanı sıra çevirmen ve yayıncılar da söyleşilerde buluşacak. İTEF2020 programı fiziksel buluşmaları dijital ve sosyal medya üzerinden yapılacak canlı yayınlarla da takip edilebilecek.İTEF-Profesyonel Buluşmalar Programı'nda bu yıl Türkiye'deki yayıncıların İTEF’e özel hazırlayacakları videolar paylaşılacak.

Etkinliklere lcv@itef.com.tr adresinden kayıt yaptırarak katılabilirsiniz. Ayrıca tüm etkinlikler Zoom ve İTEF’in sosyal medya hesaplarından canlı yayınlarla yayımlanacak. İTEF’in internet sitesindeki (www.itef.com.tr) bağlantıdan Zoom için kayıt yaptıran ilk 100 izleyici, yazarlara etkinlik öncesinde ve canlı yayın esnasında soru sorma şansı elde edecek.

İTEF2020 Sokakta Etkinlik Takvimi

14 Eylül Pazartesi saat 17:00

“Bir Kaybediş Hikayesi: Osman” başlıklı söyleşide Yazar Ayfer Tunç, yeni romanı Osman'ı kitabın editörü Mustafa Çevikdoğan ile konuşacak.Osman seçkin, şehirli bir adamın elindeki her şeyi nasıl kaybettiğini anlatırken, okurları da yaşananları farklı bakış açılarından dinlemenin olası sonuçları üzerine düşünmeye davet ediyor.

15 Eylül Salı saat 19.30

“Ayrılığın Haritası” başlıklı söyleşide yazar Ertuğ Uçar ve editör Cem Alpan, Ayrılığın Haritası kitabı üzerinden günümüz ilişki dinamiklerinden yolculuk edebiyatına kadar birçok farklı konuya değinecekler.

16 Eylül Çarşamba saat 19.30

“Türkiye'nin Evvel Baharı” başlıklı söyleşide yazar, çevirmen ve edebiyat eleştirmeni İrem Uzunhasanoğlu, Rezzan Akçatepe ile yazarın yeni romanı Evvel Bahar'ı konuşacak. Söyleşide okurları 90'lı yıllara götüren roman üzerinden dönemin toplumsal baskıları, aile yapısı ve Türkiye'de kadın olmak gibi konular tartışılacak.

17 Eylül Perşembe saat 19.30

“İlk Roman, İlk Çeviri, İlk Yayın” adlı etkinlikte ilk romanı Kartela ile okurlarla buluşan yazar Ezgi Özbek Şenel, Rumenceden Türkçeye çevirdiği Kelimesiz Ela adlı kitabın çevirmeni İoana Tezçakın Tiron ve bu yıl yayın hayatına başlayan İlksatır Yayınevi’nin kurucusu Bahar Şen Kazancı bir araya gelecek ve tecrübelerini Kalem Ajans'ın kurucusu, edebiyat ajanı Nermin Mollaoğlu ile paylaşacaklar.

18 Eylül Cuma akşamı saat 18.00

Türk yayıncılar, yayın çizgilerini ve gelecek planlarını İTEF'e özel hazırladıkları videolarda anlatacak. 

0
1817
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle