11 MART, ÇARŞAMBA, 2015

İstanbul’un Seslerini Keşfetmeye Hazır mısın?

İnsanlar her gün çeşitli sesler duyar ancak kimi zaman duydukları bu seslerin farkına varmazlar… Bu kapsamda Koç Üniversitesi araştırma görevlisi Pınar Çevikayak Yelmi; insanların durmak bilmeyen günlük hayatlarında sürekli duydukları bu sesleri keşfederek, seslere karşı olan farkındalıklarını artırmak için Soundwalk Atölyesi projesini hayata geçiriyor.

Şehir sesleri konusunda toplum bilincini ve farkındalığını arttırmayı amaçlayan projede katılımcılar en karakteristik seslerden, en beklenmedik, en çarpıcı seslere kadar her gün duyduğumuz şehir sesleri hakkında daha fazla bilinçlenerek, bu deneyimin bir parçası olacaklar. 4 ayrı rotadan yola çıkılarak planlanacak olan etkinlikte İstanbul’un tarihi semtlerinden Galata, Karaköy, Beyoğlu ve Eminönü gezilerek günümüz İstanbul’unda duyulan günlük ve kültürel sesler belirlenecek.

Etkinliğin son etabında ise akıllı telefonlar veya ses kayıt cihazları ile katılımcılar tarafından kaydedilecek sesler üzerine bir değerlendirme yapılacak. Nisan 2015’de başlayacak olan Soundwalk Atölyesi etkinliği, 4 hafta sürerek her Cumartesi günü Mix-er’de gerçekleşecek. Atölyeler 15 kişilik kontenjanla sınırlı olup, ücreti 50 TL’dir.

Ayrıntılı Bilgi İçin

Mixer

Boğazkesen Cad. No:45 Bodrum Kat, 34433, Tophane/İstanbul

(0212) 243 54 43

0
5935
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage