20 KASIM, CUMARTESİ, 2021

İstanbul Modern Sinema ve Sharjah Art Foundation’dan İş Birliği

İstanbul Modern, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Sharjah Art Foundation ile birlikte ortak bir proje gerçekleştiriyor. 19 - 27 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek 4. Sharjah Film Platformu, İstanbul Modern Sinema’nın hazırladığı “Onun Yolculuğu” film programını sinemaseverlerle buluşturuyor.

İstanbul Modern Film Küratörü Müge Turan tarafından hazırlanan seçkide Türkiye’den kadın sinemacıların 5 uzun, 5 kısa yapımı bulunuyor. Kadın olma hâllerine, kadının toplumsal ve kültürel rollerine odaklanan program kapsamında yönetmenlerin katılacağı söyleşiler de gerçekleştirilecek. Sharjah Art Foundation tarafından hazırlanacak, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinden yapımların gösterileceği program ise 2022’de İstanbul Modern Sinema’da sinemaseverlerle buluşacak. İstanbul Modern Sinema’nın seçkisinde Pelin Esmer’in 2017 yapımı İşe Yarar Bir Şey’i, Kıvılcım Akay’ın Amina’sı, Çağla Zencirci ile Guillaume Giovanetti imzasını taşıyan Sibel yer alıyor.

Ayrıca 4. Sharjah Film Platformu kapsamında 26 Kasım tarihinde Sharjah’da gerçekleştirilecek “Kadın Gözüyle Türkiye’de Çağdaş Sinema” başlıklı söyleşide Türkiye sinemasında ses getiren kadın yönetmen ve yapımcıları yer alacak. Söyleşi Müge Turan moderatörlüğünde Kıvılcım Akay, Şirin Bahar Demirel, Azra Deniz Okyay, Pelin Esmer ve Çağla Zencirci’nin katılımıyla gerçekleştirilecek.

“Onun Yolculuğu” Seçkisindeki Yapımlar:

Hayaletler (2020) Yönetmen: Azra Deniz Okyay
Kadınlar Ülkesi (2019) Yönetmen: Şirin Bahar Demirel
İşe Yarar Bir Şey (2017) Yönetmen: Pelin Esmer
Amina (2019) Yönetmen: Kıvılcım Akay
Sibel (2018) Yönetmen: Çağla Zencirci, Guillaume Giovanetti

Büyük İstanbul Depresyonu (2020) Yönetmen: Zeynep Dilan Süren
Emile Sezgin (2020) Yönetmenler: Aylin Kuryel, Raşel Meseri
#21xoxo (2020) Yönetmenler: İmge Özbilge, Sine Özbilge
Ablam (2019) Yönetmen: Burcu Aykar
Cadı Üçlemesi 13+ (2019) Yönetmen: Ceylan Özgün Özçelik

0
1173
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage