21 EKİM, PERŞEMBE, 2021

İş Sanat Yeni Sezona Çellist István Várdai ve İstanbul Ensemble ile Başlıyor

İş Sanat hibrit olarak planladığı 22. sezonuna, orkestra şefi Rengim Gökmen yönetimindeki İstanbul Ensemble ve çellist István Várdai ile 12 Kasım’da Maximum Uniq Hall’da gerçekleştireceği açılış konseriyle başlayacak. Konserin kaydı 17 Kasım saat 20.30’dan itibaren İş Sanat Youtube kanalından izlenebilecek.

Klasik müzikten caza, Türk halk müziğinden şiir ve hikâye dinletilerine geniş yelpazede hazırladığı programını seyircisine sunmaya hazırlanan İş Sanat, yedi ay sürecek yeni sezonunda biletli etkinliklerin yanı sıra çevrim içi yayınlarını da YouTube kanalı üzerinden gerçekleştirecek. Sezon açılış konseri orkestra şefi Rengim Gökmen yönetimindeki İstanbul Ensemble ve çellist István Várdai’nin katılımıyla 2 Kasım Cuma akşamı saat 20.30’da Maximum Uniq Hall’da gerçekleşecek. Franz Liszt Oda Orkestrası’nın Sanat Yönetmenliğini de üstlenen, Münih ARD (2014), Uluslararası Tchaikovsky (2007) gibi dünya çapında pek çok yarışmada ödül alan Várdai konserde İngiliz besteci Edward Elgar’ın çello konçertosunu yorumlayacak. Ayrıca konserde Giacomo Rossini Hırsız Saksağan Uvertürü ve Ludwig van Beethoven’ın Pastoral Senfonisi seslendirilecek.

Yeni sezonda Bulutsuzluk Özlemi, Symphonista Oda Orkestrası ile 10 Aralık Cuma akşamı Maximum Uniq Hall’da konser verecek. İş Sanat’ın gelenekselleşen Yeni Yıl Konseri’nde yıldız isimler yılın son haftası sahnede olacak. Zubin Mehta, Valery Gergiev gibi ünlü orkestra şefleri ile Metropolitan Opera, Berlin Staasoper gibi prestijli opera salonlarında yer alan soprano Olga Peretyatko ile ülkemizi yurtdışında parlak kariyeri ile temsil eden tenor Mert Süngü’nün solist olarak yer alacağı konserde solistlere şef Murat Cem Orhan yönetimindeki Gedik Filarmoni Orkestrası eşlik edecek. Konser 29 Aralık Çarşamba akşamı gerçekleşecek. Fatih Erkoç, Aycan Teztel yönetimindeki İstanbul Superband, 6 Ocak 2022 Perşembe akşamı saat 20.30’da Maximum Uniq Hall’da dinleyicilerle buluşacak. Konserde Erkoç’a başarılı caz vokallerinden Selen Beytekin eşlik edecek ve Amerikan caz müziğinin en sevilen şarkılarını seslendirecekler. Cenk Erdoğan ve Mehmet İkiz’in ortak projesi “Lahza”, Kenan Doğulu ile İş Sanat’ta bir araya gelecek. Anadolu Rock müziğin önemli isimlerinden Cahit Berkay ve Türk halk müziğinin değerli isimlerinden bağlama ustası Cengiz Özkan İş Sanat sahnesinde buluşarak sürpriz konuklarıyla Anadolu ozanlarının izini sürecek.

İş Sanat, konser ve diğer etkinlik kayıtlarını YouTube kanalından yayımlayacak. İş Sanat’ın Provadan İzle başlıklı serisi 22. sezonda yine çevrim içi olarak izleyiciyle buluşmaya devam edecek. Klasikleşmiş tiyatro eserlerini bir okuma provası düzeninde seyirciye sunan proje, William Shakespeare’in Hırçın Kız isimli eseri ile 30 Kasım Salı akşamı saat 20.30’da İş Sanat’ın YouTube kanalında yeni sezonun ilk gösterimini yapacak.

Yeni sezonda edebiyatımızın usta şair ve hikâyecilerinin unutulmaz eserlerinin müzik ve dekor ile bir araya geldiği inletiler yeni isimlerle devam ediyor. Mehmet Birkiye ve Atilla Birkiye’nin sahneye hazırladığı dinletiler İş Sanat’ın YouTube kanalında yayımlanacak. Denize Dönmek İstiyorum adlı Nâzım Hikmet şiirleriyle 22 Kasım’da başlayacak dinletilerde Âşık Veysel, Yaşar Kemal, Turgut Uyar, Orhan Veli, Orhan Kemal ve Nezihe Meriç yer alacak.

İş Sanat Kibele Sanat Galerisi yeni sezonu seramik sanatçısı Beril Anılanmert’in “Seyir Defteri” başlıklı sergisi ile açıyor. Formları yapılandırması ve farklı tekniklerle yeniden tanımlamasıyla bilinen Anılanmert’in yarım asrı aşan sanat yolculuğunu izleyiciyle buluşturan sergi, 8 Ocak 2022 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Tüm etkinliklerin biletleri 22 Ekim’den itibaren Biletix üzerinden satışa çıkacak.

0
1118
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage