01 TEMMUZ, PERŞEMBE, 2021

Institut français Türkiye’den Fransız Sinema Haftası

Institut français Türkiye, bu yaz ve sonbaharda tüm ülkeyi gezecek Fransız Sinema Haftası başlıklı sinema projesini hayata geçiriyor. Program kapsamında Türkiye’de vizyona girmemiş 5 Fransız yapımı uzun metrajlı film ve 5 Türk ya da ortak yapım kısa metraj film Ankara’dan başlayarak 20’den fazla şehirde izleyiciyle buluşacak.

Program kapsamında bulunduğu şehirde 5 gün boyunca her akşam bir Türk yönetmen ya da yapımcı tarafından çekilen bir kısa metrajlı filmin ardından aynı temada ve Türkçe altyazılı bir Fransız filmi gösterilecek. İzleyiciler programla bir sosyal komedi, bir drama, bir animasyon filmi, bir belgesel ve bir aile komedisini keşfedecekler.

Fransa Büyükelçiliği ve Institut français Türkiye audiovisuel iş birliği ataşesi Ghislain Vidal-Giraud, Fransız Sinema Haftası’nı başka şehirlerde yaşayan ve İstanbul, Ankara ve İzmir’de bulunan Institut français sinemalarından faydalanma olanağı bulamayan sinemaseverlere yönelik olarak düzenlediklerini ifade etti.

Ghislain Vidal-Giraud yeni yeteneklerin çıkması için çok önemli olan ancak daha az izlenen kısa metrajlı filmleri desteklemek istediklerini belirtti ve şunları söyledi: “Bu nedenle her bir uzun metrajlı Fransız filminin öncesinde bir kısa metrajlı film gösterimi planladık. Ayrıca sinema alanındaki iş birliğimizi ilerletmek istiyoruz, mesela Türk-Fransız sinema iş birliğinin en iyi örneklerinden Hayaletler filmini programa koyduk. Burada amacımız genç sinemacılara Fransa’nın uluslararası ortak üretim ülkesi olduğunu hatırlatmak. 2019 yılında 35 farklı ülke ile iş birliği yapılarak 116 Fransız filmi çekildi.”

Fransız Sinema Haftası projesi hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Temmuz 2021
Ankara CerModern (1, 4, 5, 6, 11 Temmuz)
Antalya Kültür Sanat - AKS Kaleiçi Evi  (6 - 10 Temmuz)
İstanbul Sinema Müzesi – Atlas 1948 Sineması (28 Temmuz - 1 Ağustos)
Foça Film Days & Foça Belediyesi - Foça Beş Kapılar Kales (31 Temmuz, 1, 2, 3 Ağustos)

Ağustos 2021
Çanakkale Bienali & Mahal Sanat Mekânı
Bodrum CineMarine Sineması - Turgutreis Açık Hava Cinemarine
Edirne Erasta AVM Cinemarine
Institut français İzmir
Lüleburgaz Sinema Topluluğu

Eylül 2021
Gaziantep Kırkayak Kültür Merkezi
Mersin Palm City AVM Cinemarine
Mardin 13 Metrekare Sanat Kolektifi

Ekim 2021
Batman Yeni sinema & Bart
Bursa Nilüfer Belediyesi
Diyarbakır Mordem & Wêjegeh (Diyarbakır Edebiyat Evi)

Ocak 2022
Institut français İstanbul
​Istanbul Sinematek Kadıköy

0
1216
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage