03 EKİM, PAZAR, 2021

İlhan Koman Sergisi Tosyalı Holding İş Birliğiyle 16. Contemporary Istanbul’da

Tosyalı Holding, bu yıl 100. yaşını kutlayan ünlü heykeltıraş İlhan Koman sergisiyle 5 - 6 Ekim ön izleme ve 7 - 10 Ekim tarihleri arasında genel izleme ile Tersane İstanbul’da 16’ncısı düzenlenecek olan Contemporary Istanbul’da yer alacak. Tosyalı Holding, “Türk Leonardo da Vinci” olarak kabul edilen İlhan Koman’ın sergisini destekleyerek, sürdürülebilir sanatın gelişimine katkı sağlıyor.

Birleşmiş Milletler’in 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda dünya daha sürdürülebilir bir yaşam için harekete geçerken, sanatta sürdürülebilirlik akımı da her geçen gün daha fazla yayılıyor. Sorumlu üretim ve tüketim etrafında birleşip artık çalışmalarını bu hedefler çerçevesinde, ileri dönüşümle yapan sanatçılar, “upcycling” yani kullanılmış ve çöpe atılacak ürünlerden yeni şeyler üretme yöntemini kullanarak hem diğer sektörlere örnek olmak hem de gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmayı hedefliyorlar.

​İlhan Koman sergisinin sponsorluğunu üstlenen Tosyalı Holding, sürdürebilir sanata destek vererek sürdürebilirliğin her alanda ne kadar önemli olduğunu vurguluyor. Bu anlayışla eser üreten sanatçıları destekleyerek sanat aracılığıyla sürdürülebilirliğin hayatımızın ayrılmaz bir parçası olmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. İlhan Koman sergisinde Sonsuz Sütun 1975, Yürüyen Derviş ve iki isimsiz eser olmak üzere demir, çelik ve ahşap gibi metallerden üretilmiş dört heykel sanatseverlerle buluşacak. 60 galeri ve kurumu Tersane İstanbul’da ağırlayacak olan 16. Contemporary Istanbul, çok sayıda yabancı ziyaretçi, gazeteci ve koleksiyoneri bir araya getirecek.

0
2092
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage