24 TEMMUZ, ÇARŞAMBA, 2019

Hikâyenin İki Tarafı: Yazgı ve Gazap

Günümüz edebiyatının gelenekle yenilikçiliğin ötesine geçen yazarlarından Lauren Groff’un Amerikan Ulusal Kitap Ödülü finalisti kitabı Yazgı ve Gazap, Begüm Berkman’ın çevirisiyle, İthaki Yayınları tarafından 25 Temmuz'da yayımlanacak.

Groff; 2017’de Granta dergisi tarafından en iyi genç Amerikalı yazarlar arasında gösterildi, kitapları New York Times çoksatanlar listesine girdi ve 2018’de Guggenheim edebiyat bursuna layık görüldü. Bu kitap, aşkın, yalanların, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir kudretin, herkesin kıskançlıkla izlediği bir Âdem ile Havva’nın hayatın kendisi kadar tehlikeli hikâyesini anlatıyor.

Her hikâyenin iki tarafı vardır. Her ilişkide iki ayrı bakış açısı. Belki de iyi bir evliliğin sırrı doğrular değil de yalanlardır. Şeytan tüylü çapkın Lotto ile etrafı sırlarla örülü Mathilde, gizlice evlendiklerinde sadece yirmi iki yaşında, uzun boylu, yaratıcılıkla dolu, cazibeli ve birbirlerine delicesine âşık iki gençtiler. Muhteşem olmak alın yazılarıydı. Lauren Groff, bir evliliğin yirmi dört yıllık hikâyesini anlatırken hiçbir şeyin beklendiği gibi gerçekleşmeyeceğini ve burnumuzun ucundaki bu gerçeği anlamanın ne kadar zor olduğunu anlatıyor.

0
2159
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage