20 EKİM, SALI, 2020

“Hayaletler” Varşova’da FIPRESCI Ödülü’nü Kazandı

Dünya prömiyerini bu ay başında 77. Venedik Film Festivali’nde, Türkiye prömiyerini ise 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapan Azra Deniz Okyay’ın yazıp yönettiği Hayaletler filmi, 36. Varşova Film Festivali’nde Genç FIPRESCI Jürisi tarafından En İyi Film seçildi.

Kısa filmleriyle tanınan Azra Deniz Okyay’ın ilk uzun metraj filmi Hayaletler, önceki gün (18 Ekim) sona eren 36. Varşova Film Festivali'nde Uluslararası Eleştirmenler Birliği (FIPRESCI) Ödülü’ne layık görüldü. Bulgaristan’dan Mladen Plechevski, Polanya’dan Maria Dybcio ve Mateusz Tarwacki, Romanya’dan Elena Diana Smeu ve Georgiana Musat’tan oluşan Genç FIPRESCI Jürisi tarafından En İyi Film seçildi. Dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali’nde de eleştirmenlerin ödülünü alan Hayaletler, 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yarışmış ve jüri tarafından “Zamanın ruhunu soğukkanlılıkla kavramış ve içinde yaşadığımız karanlığı cesaretle anlatan, alışılagelmiş kalıpları kıran, bizi şaşırtan ve sarsan, sinemamız için benzer çalışmalara ilhâm olacak güçte bir film” gerekçesiyle En İyi Film ödülüne değer görülmüştü. Ayrıca yine 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Hayaletler, Azra Deniz Okyay’a En İyi Yönetmen, Ayris Alptekin’e En İyi Kurgu, Nalan Kuruçim’e En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve Emrah Özdemir’e En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dallarında ödüller getirdi ve toplamda 5 ödülle festivalden ayrıldı.

​Başrollerinde Nalan Kuruçim, Dilayda Güneş, Beril Kayar ve Emrah Özdemir yer aldığı yapımcılığını Dilek Aydın’ın üstlendiği Hayaletler, tüm Türkiye’de saatlerce süren elektrik kesintisinin olduğu tek bir günde geçiyor ve o günü İstanbul’un Sucular mahallesinde yaşananları dört farklı karakterin birbirine geçen hikâyeleri üzerinden anlatıyor. Görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer, kurgusunu Ayris Alptekin ve sanat yönetmenliğini Erdinç Aktürk’ün üstlendiği filmin müziklerini de bağımsız müzisyen Ekin Fil üstleniyor. Hayaletler ayrıca dün, Belçika’nın en önemli festivallerinden 47. Gent Film Festivali’nde seyirciyle buluştu ve bu festivalde ana yarışmada en iyi film dalında Büyük Ödül ile müzik ve ses tasarımı dalında verilen Georges Delerue Ödülü için yarışıyor.

0
2129
0
  • 20-10-2020
    0
    748
    0
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
  • 20-10-2020
    0
    879
    0
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
  • 20-10-2020
    0
    922
    0
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage