07 AĞUSTOS, CUMA, 2020

Haruki Murakami’nin “Dans Dans Dans”ı Türkçede

Haruki Murakami’nin gizemli bir dünyanın kapılarını açtığı, sevilen romanlarından Dans Dans Dans, Ali Volkan Erdemir’in çevirisiyle, Doğan Kitap tarafından yayımlandı.

Romanda ortadan kaybolan çekici bir kadın, yalnızlığını anlamlandırma çabası içindeki bir adam, sezgileri gelişmiş sıra dışı küçük bir kız, müzik ve kült Murakami romanlarından tanınan Koyun Adam bu romanın kahramanları.

“Adını bilmiyordum. Onunla aylarca birlikte yaşadığım halde. Aslında onunla ilgili gerçekte tek bir şey bile bilmiyordum. Pahalı bir telekız servisinde çalıştığı dışında. Servis, üyelik sistemiyle hizmet veriyordu; kimliği belli düzgün müşteriler dışında kimseyi kabul etmiyordu. Bunun dışında başka işler de yapıyordu. Normal iş saatlerinde küçük bir yayıncıda yarı zamanlı düzeltmenlik, ayrıca yarı zamanlı kulak modelliği.

Özetle çok meşgul bir iş yaşamı vardı. Bir adı vardı elbette. Aslında birkaç ad kullanıyordu. Ama yine de bir adı yok gibiydi. Yağmur gibiydi, bir yerlerden çıkıp gelmiş ve sonra ortadan kaybolmuştu. Geride sadece hatırası kalmıştı.”

0
3848
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle