14 ARALIK, SALI, 2021

“Gurbette Hasret” Sergisi KOLİ Art Space’de

KOLİ Art Space, Türkiye’den Almanya’ya göç eden kadınların öykülerini müzik aracılığıyla anlatan “Gurbette Hasret” projesi sergisini 17 - 31 Aralık tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturuyor.

“Gurbette Hasret” özlemin, kişisel değişim ve dönüşümün hikâyesini anlatıyor. İllüstrasyonlar ve müzikal hikâye anlatıcılığı da bu zorlu ve mücadele dolu öyküye eşlik ediyor. Kornelia Binicewicz (Ladies on Records), Türkiye’den Almanya’ya göç eden kadınların duygusal yaşantılarına odaklanarak onların kişisel özlem anlatılarını dinledi. Kadınların biyografik ve müzikal anıları, zorlu bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçmelerine yardımcı olan şarkılar hâline geldi. Gizem Winter da göçün bireysel ve müşterek deneyimlerinden çıkan hikâyeleri resimledi. Böylece, bir illüstratör olarak Gizem Winter’ın göç eden kadınların anılarından yola çıkarak ürettiği illüstrasyonları ve bir antropolog olarak Kornelia Binicewicz’ın bu kadınlarla yaptığı röportajları “Gurbette Hasret” projesinde bir araya gelerek, kadın göçünün anlamlı anlarını yakalamaya çalışan kayıtlara dönüştü.

Goethe Institut İstanbul ile birlikte Türkiye’den Almanya’ya işçi göçünün 60. yılı anısına oluşturulan “Gurbette Hasret” projesi kapsamında sergi ile birlikte müzik etkinlikleri de gerçekleştirilecek. 25 Aralık saat 21.00’de Ladies on Records ve DJ İpek eşliğinde Sound Talk ve “dinleme partisi” düzenlenecek.

​“Gurbette Hasret” sergisi 17 - 31 Aralık tarihleri arasında KOLİ Art Space’de ziyaret edilebilir.

0
1085
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage