25 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2022

Gedik Filarmoni Orkestrası’nın Yeni Müzik Direktörü Cem Mansur Oldu

Gedik Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı çatısı altında, Gedik Sanat bünyesinde çalışmalarını sürdüren Gedik Filarmoni Orkestrası’nın müzik direktörlüğü görevine 2022 - 2023 sezonu itibariyle orkestra şefi Cem Mansur getirildi.

Gedik Filarmoni Orkestrası, üç yıldır Cumhuriyet dönemi müzik yeniliklerinin izinde yeni müzik açılımlarını destekleyerek çalışmalarına devam ediyor. Mayıs ayı itibariyle Gedik Filarmoni Orkestrası’nda çalışmalarına başlayan Cem Mansur, yeni sezonda “YENİ MÜZİK, YENİ ARAYIŞLAR, YENİ ÇÖZÜMLER” başlığıyla sıra dışı bir programa imza atmaya hazırlanıyor. Yaz ayları boyunca Gedik Sanat Sanat Kurulu ile birlikte yeni sezon hazırlıklarını yapacak olan Mansur, eylül ayında tüm detayları duyuracak.

Cem Mansur yeni görevi ile ilgili şunları söyledi: “Öğrenciliğimden başlayarak çağdaş müziği mümkün olduğunca repertuarımda tutmaya özen gösterdim. Yaşayan bestecilerle diyalogu sürdürmek, icracıların kolaya kaçmadan misyonlarını yerine getirmeleri açısından kaçınılmaz. Bu birliktelik, inandıklarımı paylaşabilmem için müthiş bir fırsat.”

​Cem Mansur Gedik Sanat oluşumu için şunları söyledi: “Konser salonlarının birer müze, müzik topluluklarının birer müze bekçisi olmadığı inancı, Gedik Sanat ile benim ortak yanım. O yüzden bu birliktelikten heyecan duyuyorum. Şüphesiz, geçmişin başyapıtları her orkestranın vazgeçemeyecekleri arasında ancak bu eserler, var edildikleri toplumun ve yaratıldıkları çağların en sadık tanıkları olmuş ve bugün de farklı olması için bir neden yok. Kısacık bir sürede onlarca eseri bize kazandıran Gedik Sanat bir konserin, geçmişle geleceği birbirine bağlayan, ‘bugün’ dediğimizi tam anlamıyla yaşatan bir girişim.”

0
1621
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage