26 NİSAN, PAZARTESİ, 2021

Françoise Sagan'ın “Hoş Geldin Hüzün”ü Grafik Roman Oldu

Fransız yazar Françoise Sagan'ın yayımlandıktan kısa süre sonra dünya çapında başarı elde eden ve kültleşen ilk romanı Hoş Geldin Hüzün, Frédéric Rébéna'nın grafik roman uyarlamasıyla ve Damla Kellecioğlu’nun çevirisiyle Desen Yayınları tarafından dilimizde yayımlandı.

Hoş Geldin Hüzün, on yedi yaşındaki Cécile'in zevk düşkünü hayatını, yetişkinlerle ilişkisini ve kuşak çatışmasını 1950'lerin ruhuna sadık kalarak, incelikle yansıtıyor.  Eser, kendi dönemi için uçarı ve hatta cüretkâr sayılabilecek bir hikâyeyi Fransız Rivierası'nın o meyvemsi ve deniz kokulu atmosferi eşliğinde sil baştan yaşatıyor.

Roman Otto Preminger tarafından aynı adla sinemaya da uyarlanmış ve Jean Seberg'ün oyunculuğuyla hafızalara kazınmıştı. Adını Paul Éluard'ın şiirinden alan Hoş Geldin Hüzün, özellikle Fransız toplumunun burjuva kesiminin geçmişten günümüze neredeyse hiç değişmeyen ahlak algısını sorguluyor.

​Baba kız tatile çıkan Cécile ve Raymond, Fransız Rivierası'nda bir villa kiralar. Tatillerine, Raymond'un genç ve güzel sevgilisi Elsa da eşlik edecektir. Okuldan ve derslerden uzakta, ilk duygusal yakınlaşmaların sıcaklığı ile Akdeniz'in tadını doyasıya çıkarmakta olan Cécile'in huzuru, babasının bir emrivaki ile yazlığa davet ettiği, yıllar önce kaybettiği annesinin de eski bir arkadaşı olan Anne'ın gelişi ile bozulur. Zarafeti ve olgun kişiliğiyle herkesi büyüleyen ve hatta Elsa'ya rağmen babasını kendine âşık etmeyi başaran Anne; Cécile'in, babasıyla düşlediği mutlu gelecek için artık büyük bir tehdittir. Genç kızın, konforlu hayatlarını yersiz kurallarla darmadağın edeceğine emin olduğu bu güçlü kadından kurtulmak için entrikalarla dolu sinsi bir planı vardır...

0
1380
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage