28 TEMMUZ, ÇARŞAMBA, 2021

Fanzineist Vienna Art Book & Zine Fair Başladı

Fanzineist Vienna Art Book & Zine Fair, sanatçıları, yayıncıları ve diğer yaratıcı insanları hikâyelerini, bilgilerini, fanzinlere ve sanat kitaplarına olan ilgisini paylaşmaya çağırıyor. Fuar, 28 Ağustos’a kadar 34 ülkeden 117 bağımsız yayıncı ve sanatçıların yayınlarını sanal sergi ile katılımcılarla buluşturacak.

Heyt be! Fanzin kurucusu Deniz Beşer’in direktörlüğünde düzenlenen Fanzineist Vienna Art Book & Zine Fair, küçük ve bağımsız yayıncıları bir araya getirmeyi, atölye çalışmaları, sunumlar gibi etkinliklerle görünürlüklerini artırmayı ve daha geniş bir kitleye ulaşabilmelerini sağlamayı amaçlıyor. Daha geniş ve küresel bir izleyici kitlesinin hitap etmek için bu sene çevrim içi bir fuar olarak gerçekleşen Fanzineist Vienna, ziyaretçilere 3 boyutlu çevrim içi bir galeride 600’den fazla yayını görme fırsatı sunuyor. Ayrıca Fanzineist kapsamında konserler ve video yayınları gibi etkinlikler de gerçekleştirilecek. 2016’da Kadıköy’de başlatılan etkinlik iki seneden beri Viyana’da uluslararası bir fuar olarak devam ediyor.

Sanal sanat kitabı ve fanzin sergisi, 3 boyutlu bir galeri formatında gerçekleşerek sanatçılara ve yayıncılara sanal bir alan yaratıyor. Ziyaretçiler de doğrudan katılımcılardan satın alınabilecek çok çeşitli orijinal yayınları görme fırsatı yakalıyor. Sanatçılar kendi ülkelerinde fiziksel bir etkinlik mümkün olmasa bile bu sanal etkinliği sergi alanı olarak kullanabilecekler.

Fuar kapsamında Mollie Underwood ve Holly Meadows-Smith'in (Irrelevant Press) fanzin atölyesi, Draw Down Books, Paula Minelgaite, Caterina Ragg & Adriana Monsalve (Homie House Press), Frida Hammar, Shy Bairns, Christian Reister ve Alexander Chernavskiy gibi çeşitli sanatçılar ve uluslararası yayıncılar konuşmalar gerçekleştirecek. Bunun dışında video sunumlarıyla DUES, Nikolaos Kachrimanis, Maya Strobbe (Ramsdam Books) ve Irma Boom yer alıyor. Ayrıca müzik performanslarıyla Reptilians From Andromeda, Ivan Usen, Allen Hulsey ve Monika Bulanda feat. Can Ömer Uygan izleyicilerin karşısına çıkacak. Fuar hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. 

0
1064
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage