26 KASIM, CUMA, 2021

Emre Baykal’dan "Füsun Onur: Aynadan İçeri” Okuması

Arter’in başküratörü Emre Baykal’ın Füsun Onur: Aynadan İçeri başlıklı kitapta kaleme aldığı ve sanatçının hem üretimine hem de hayatına odaklanan metninden bölümler okuyacağı "Füsun Onur: Aynadan İçeri” başlıklı etkinlik 9 Aralık Perşembe akşamı Arter’de gerçekleşecek.

Arter Öğrenme Programı’nın Yorumlama Etkinlikleri kapsamında düzenlenen bu okuma, Baykal’ın küratörlüğünü de üstlendiği Füsun Onur’un, Arter’de devam eden “Opus II – Fantasia” başlıklı sergisi çerçevesinde gerçekleşecek.

Füsun Onur: Aynadan İçeri başlıklı kitap için Emre Baykal tarafından kaleme alınan metin, Onur’un 1970’li yıllardan bugüne uzanan üretimine, Kuzguncuk’taki aile evine ve evin alt katındaki atölyesine yakın bir bakış sunuyor.

Türkiye’de çağdaş sanatın öncülerinden Füsun Onur’un Arter Koleksiyonu’nda yer alan yerleştirmesi Opus II – Fantasia, sanatçının pek çok yapıtında olduğu gibi müziksel referanslar taşıyor. Formu, mekânı, zamanı ve bunlar arasındaki ilişkileri sıradışı bir malzeme çeşitliliğiyle araştırırken gündelik, öyküsel, hatta otobiyografik öğeleri de devreye sokan Onur, müziğe farklı duyuların dahil olduğu bir süreç olarak yaklaşıyor.

“Füsun Onur: Aynadan İçeri Okuması” etkinliği, 9 Aralık 2021 Perşembe günü saat 19:00’da serginin yer aldığı Galeri 4’te gerçekleşecek. Katılımın ücretsiz ve kontenjanla sınırlı olduğu etkinlik hakkında ayrıntılı bilgiye Arter’in internet sitesinden ulaşılabilir.

Künye:
1-3.

Füsun Onur
Opus II – Fantasia (detay)
2001 [2021]
Örgü şişleri, altın yaldızlı ip yumakları, porselen figürler, kaideler
Arter Koleksiyonu
Sergiden yerleştirme görüntüsü: Opus II – Fantasia, 2021 Fotoğraf: flufoto

4.

Füsun Onur: Aynadan İçeri
Basım tarihi: Mayıs 2014
Editör: İlkay Baliç
​Kitap tasarımı: Esen Karol

0
1125
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage