30 KASIM, SALI, 2021

Emin Mete Erdoğan’ın “Milattan Sonra 4 Milyar” Sergisi Anna Laudel’de

Anna Laudel, sanatçı Emin Mete Erdoğan’ın “Milattan Sonra 4 Milyar” başlıklı kişisel sergisini 9 Aralık - 3 Şubat tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturuyor.

İsmiyle geçmişten bahsedildiği hissi uyandıran sergide Emin Mete Erdoğan, günümüze odaklanarak bulunduğu dönemi anlatıyor. Eserlerinde sonsuzluk ve bir bütünlük hissi yaratan sanatçı, insanların kendi geçmiş algılarına göre günümüzü tanımladığına vurgu yapıyor ve tarihin bir kişinin miladını nerden başlattığına göre değişeceğini düşündürüyor. Sanatçı kendine sorduğu “kişisel miladımı nereden başlatmalıyım?” sorusuyla serginin odak noktasını oluşturuyor. Sanatçı izleyiciyi kendi miladını bulmak için çıktığı evrim teorisinin başlangıcından insan hakları beyannamesine; felsefenin ilk ortaya çıkışından kuantum fiziğinin temellerine ve dinozorların yok oluşundan insanların alet kullanmaya başlamasına kadar uzanan zaman yolculuğuna davet ediyor.

Yolculuğunun son noktasında günümüzden yaklaşık olarak 4 milyar yıl önceye, cansızdan canlılığın ilk oluştuğu ana kadar geri giden Erdoğan, bu noktayı miladı olarak kabul ederek günümüzü, kendisini ve çevresini bu düşünce etrafında yeniden oluşturuyor. Sanatçının eserleri insan, doğa ve canlılık gibi kavramları 4 milyar yıl öncesine göre yeniden tanımlıyor. Sergide heykel, resim ve rölyef işleri dahil olmak üzere farklı tekniklerde üretilmiş bir seçki izleyiciyle buluşuyor.

​Emin Mete Erdoğan’ın “Milattan Sonra 4 Milyar” başlıklı sergisini 9 Aralık - 3 Şubat tarihleri arasında Anna Laudel’in Kazancı Yokuşu, 45 adresinde yer alan yeni galeri mekânında ziyaret edebilirsiniz.

Künye:
1- Emin Mete Erdoğan, Milattan Sonra 4 Milyar II, Detay Mermer tozu döküm üzeri akrilik boya rölyef, 100 cm, 2021
2- Emin Mete Erdoğan, Milattan Sonra 4 Milyar I, Mermer tozu döküm üzeri 2k akrilik boya, 75 cm, 2021
​3- Emin Mete Erdoğan,  Milattan Sonra 4 Milyar II, Mermer tozu döküm üzeri 2k akrilik boya, 125 cm, 2021

0
3663
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage