28 KASIM, CUMARTESİ, 2020

Dünya AIDS Günü’ne Özel Film Seçkisi: “Yayılımlar”

Pera Film’in Dünya AIDS Günü kapsamında her yıl sunduğu film programı “Buradayım!”, bu yıl Visual AIDS’in “Yayılımlar” seçkisiyle 1-22 Aralık tarihleri arasında izleyiciyle buluşacak.

“Yayılımlar” seçkisiküresel AIDS salgını hakkında bilgilendirme yapmaktan ziyade, dünyanın dört bir yanında HIV ile yaşayan insanların birbirinden farklılaşan ve örtüşen deneyimlerine dair iç görüler sunarken, ABD dışında farklı geçmişlere sahip insanlara da seslerini duyurabilecekleri bir platform oluşturuyor.

Altı sanatçı tarafından özel istek üzerine üretilen videolar, Güney Amerika'da HIV ile yaşayan kadınların görünmez kılınması, Hindistan'daki etkisiz Batılı halk sağlığı kampanyaları, Uganda'daki gençlerin karşı karşıya kaldığı toplumsal damga ve ifşalar gibi çok çeşitli konuları mercek altına alıyor. Dünya yeni bir virüs olan COVID-19 ile yaşamaya adapte olmaya çalışırken, bu videolar iki salgın hastalığın ortak noktaları, farklılıkları ve coğrafya, ırk, cinsiyet açısından sergiledikleri eşitsiz dağılım hakkında düşünme olanağı sağlıyor.

Visual AIDS’in Day With(out) Art 2020 etkinliği kapsamında gösterime sunduğu “Yayılımlar” seçkisi,dünyanın çeşitli ülkelerindeki kültür sanat kurumlarının iş birliğiyle gerçekleşecek gösterimler, yine farklı coğrafyalardan sanatçıları bir araya getiriyor: Jorge Bordello (Meksika), Gevi Dimitrakopoulou (Yunanistan), Las Indetectables (Şili), Lucía Egaña Rojas (Şili/İspanya), Charan Singh (Hindistan/Birleşik Krallık) ve George Stanley Nsamba (Uganda).

“Buradayım!: Yayılımlar” film programı, 1 – 22 Aralık tarihleri arasında Pera Müzesi web sitesi üzerinden çevrim içi olarak izlenebilir.

"Buradayım! Yayılımlar" Gösterim Programı

1 – 22 Aralık 2020

Sağlık Bakanlığı/Ministry of Health (6’58)

Bu Doğru; Zak, Yaşamı ve Sonrası/This is Right; Zak, Life and After (6’58)

Kendime Dikkat Ediyorum/Me Cuido (6’20)

Kadınlardaki Görünmezlik Sendromu/Female Disappearance Syndrome (7’38)

Adına Aşk Dediler Ama Gerçekten Aşk Mıydı?/They Called it Love, But Was it Love? (8’35)

​Amaç Bulmak/Finding Purpose (8’)

0
2048
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage