21 KASIM, CUMARTESİ, 2020

Doğanın Detaylarını Görmek

Bitki ressamı Işık Güner, ilk baskısı 2017 yılında İspanya’da yapılan Dibujo De Botánica (Botanical Illustration From Life) isimli kitabının, İspanyolca, İngilizce ve Fransızca çevirilerinin ardından Türkçe versiyonuyla paralel hazırlanan “Doğanın Detaylarını Görmek” isimli kişisel sergisi ile Evin Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Işık Güner’in Dibujo De Botánica (Botanical Illustration From Life) kitabında yer alan çalışmalarının ve elliyi aşkın yapıtının izleyicilerle buluşacağı “Doğanın Detaylarını Görmek” isimli sergide, sanatçının bir resmin sadece son hâlini değil, çizim denemeleriyle, eskizleriyle, renk denemeleriyle bir resmi tamamlamak için izlediği yolu seyirciyle buluşacak. Güner’in sanatına dair kapsamlı bir anlatıma sahip olan sergi, izleyiciyi yer alan her bitki resmiyle birlikte farklı coğrafyalara yolculuğa çıkaracak.

Çevre Mühendisliği eğitiminin ardından on yılı aşkın süredir bitki ressamlığı yapan Işık Güner, dünyanın birçok noktasında yabani bitkileri resmetmiş ve bitki koruma projelerinde yer aldı. Sanatçının son üç yıldır üzerinde çalıştığı ve “Doğanın Detaylarını Görmek” ismi ile Türkçe’ye çevirdiği kitabı, ülkemizde bilimsel bitki resmini teknikleri ile anlatan ilk kitap olma özelliğini taşıyor. Bir bitkiyi resmederken uyguladığı yöntemleri detaylarıyla anlattığı kitabında Türkiye’nin ve dünyanın farklı noktalarında yetişen doğal bitkileri tanıtıyor.

Işık Güner’in “Doğanın Detaylarını Görmek” isimli sergisi 8 Aralık 2020 - 9 Ocak 2021 tarihleri arasında Evin Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilir.

0
6255
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage