19 EKİM, PAZARTESİ, 2020

Deniz Tortum'un "Maddenin Halleri" Filmine İki Ödül

Yönetmen ve sanatçı Deniz Tortum’un dünya prömiyerini Rotterdam Film Festivali’nde, Türkiye prömiyerini ise 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapan son filmi Maddenin Halleri, Engelsiz Filmler Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazandı. Film 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde de En İyi Belgesel ödülünün sahibi olmuştu.

Ödüllü filmlerinin yanı sıra sanal gerçeklik projeleriyle tanıdığımız ve 2019’da Filmmaker Magazine tarafından “Bağımsız sinemanın 25 Yeni Yüzü” arasında gösterilen yönetmen ve sanatçı Deniz Tortum’un son filmi Maddenin Halleri, 12-18 Ekim tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleşen Engelsiz Filmler Festivali’nde iki ödülle birden aldı. Festivalin yarışma seçkisi “Engelsiz Yarışma”da AetherBinaKız Kardeşler ve Küçük Şeyler filmleriyle birlikte yarışan Maddenin Halleri, yapımcı Gökçe Işıl Tuna, oyuncu İpek Türktan Kaynak ve sinema yazarı Kaan Karsan’dan oluşan jüri tarafından En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerine değer görüldü. Maddenin Halleri filmi, İstanbul’un en eski ve önemli tıp fakültelerinden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndeki gündelik hayatı mercek altına alıyor ve sağlık çalışanlarının hastane çatısı altında olup bitenle başa çıkabilme yetilerini izliyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni evi bellemiş doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanlarının gündelik hayatlarını takip eden ve bitmek bilmeyen koridorlarda, doktor odalarında ve ameliyathanelerde dolanarak hastanede akan yaşamı anlamaya çalışan filmin yapımcılığını Anna Maria Aslanoğlu, Öykü Canlı ve Aslı Erdem’in, ortak yapımcılığını Fırat Sezgin’in üstleniyor.

Türkiye galasını yaptığı 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Film Yarışması’ndan “Özgün anlatımı, yenilikçi görselliği, görünmeyeni görünür kılması” gerekçesiyle En İyi Belgesel Film Ödülü’nü alan Maddenin Halleri, 23 Ekim’de de New York’ta düzenlenen Imagine Science Film Festivali’nin Science New Wave bölümünde A.B.D. prömiyerini yapacak.

0
5711
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage