27 MAYIS, CUMA, 2022

DECOL’den İki Yeni Proje: “OMNEA” ve “In Touch With Nature”

Dijital deneyim kolektifi DECOL, dünyanın ilk hibrit deneyim alanı sunan kültür-sanat odaklı metaverse platformu OMNEA’nın lansmanını, 28 - 29 Mayıs’ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek NFT Summit Istanbul etkinliğinde gerçekleştirecek. Ayrıca DECOL, sanat, doğa ve teknolojiyi bir araya getiren “In Touch With Nature” isimli enstalasyonu 30 Mayıs - 30 Haziran tarihleri arasında Arçelik’in İstinye Park İzmir mağazasında ziyaretçilerle buluşturacak.

2014’ten bu yana farklı disiplinleri görsel ve işitsel tasarımlar üzerinden dijital platformlarda buluşturan DECOL, fiziksel dünya ile etkileşim hâlinde hibrit sanal bir evren olarak tanımlanan OMNEA’yı Hollanda merkezli dijital sanat alanı NonSpace ve Todays Art iş birliğinde geliştirdi. 2020’de öncül bir metaverse projesi olan Metaspace’i tasarlayan DECOL, çevrim içi kültürel devrimi dikkate alarak Metaspace projesinin vizyonunu ileriye taşıyarak OMNEA’yı yarattı.

OMNEA, ayrıntılı tasarımlarıyla dikkat çeken oyunlaştırılmış hibrit deneyim alanları, kendi dünyamızı yaratma, sergileme ve kesintisiz etkileşim fırsatlarının yanı sıra, sanal kültür toplulukları, canlı görsel - işitsel performanslar, sergiler ve daha fazlasını barındırıyor. Yaratıcıları merkezine alarak, kültür ve sanat sektörü için alternatif bir değer zinciri var etmeyi hedefleyen OMNEA, ayrıca sanal etkinlik ve sergi düzenleme fırsatı da sunuyor. OMNEA, benzer metaverse projelerinden farklı olarak sosyalleşme alanı olmanın ötesinde sanatçılar, tasarımcılar ve yatırımcılar için güvenli, sürdürülebilir üretim ve gelir imkânları içeren iş modelleri içeriyor.

OMNEA’nın lansmanı Meta Venture Fund tarafından 28 - 29 Mayıs’ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek NFT Summit Istanbul’da yapılacak. Etkinlikte ziyaretçiler “Meta-instruments” adı altında bir NFT müzik performansı ve Ecem Dilan Köse, Hakan Yılmaz, Refik Anadol ve Mercan Dede dahil olmak üzere birçok sanatçının yer alacağı sanal galerileri OMNEA’da deneyimlenebilecek.

DECOL ayrıca Arçelik’in ilk iklim dostu mağazası için gelişmiş oyun teknolojilerini kullanarak ürettiği, ziyaretçilerin hareketleriyle etkileşime geçerek görsel ve işitsel bir şölene dönüşen interaktif sanal doğa tasarımını 30 Mayıs - 30 Haziran tarihleri arasında ziyaretçilerle buluşturuyor.

​Arçelik ile ortak noktada buluşan DECOL, teknolojik ev aletlerinin sürdürülebilirlik ile olan ilişkisini anlatan “In Touch With Nature” isimli enstalasyonu Arçelik’in İstinye Park İzmir mağazasında izleyicinin beğenisine sunuyor. Ağacın canlandırıcı gücünün berrak renkli dijital sulara aktarılmasıyla başlayan enstalasyon, ziyaretçilerin hareketleriyle etkileşime geçiyor ve mağazanın tüm yüzeyini kaplayan bir deneyime dönüşüyor. Suların açtığı yollarla kısa süre içerisinde bir peyzaj görüntüsü belirirken hareket devam ettikçe müzik kompozisyonları ortaya çıkıyor. Enstalasyonun yarattığı bitki örtüsü belli aralıklarla kendini yenileyerek daha canlı bir doğaya dönüşüyor. DECOL tarafından tasarlanan ve Unreal Engine'in yeni oyun motoru UE5 ile üretilen dünyadaki ilk interaktif dijital enstalasyon projesi olan “In Touch With Nature”, 30 Mayıs - 30 Haziran tarihleri arasında Arçelik İstinyePark İzmir mağazasında görülebilir.

0
1890
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage