24 MAYIS, SALI, 2022

David Hockney’nin “Baharın Gelişi, Normandiya, 2020” Sergisi Kapsamında Konferans Serisi

Sakıp Sabancı Müzesi’nde, Akbank’ın desteğiyle sanatseverlerle buluşan David Hockney’nin “Baharın Gelişi, Normandiya, 2020” başlıklı sergisi kapsamında Hockney’nin sanatına odaklanan bir dizi konferans gerçekleştirilecek.

“Baharın Gelişi, Normandiya, 2020” başlıklı sergide David Hockney’nin Covid-19 pandemisinin ilk dalgası sırasında, Normandiya’daki evinde ürettiği iPad resimleri yer alıyor. Sergi kapsamındaki ilk konferans, “Pop Sanat Nedir, Ne Değildir?” başlığı altında, sanatın örgütlenme biçimleri, çağdaş sanatın piyasa ile ilişkisi, kültür politikaları ve kültür endüstrisi alanlarında çalışmaları bulunan Doç. Dr. Ayşe Hazar Köksal tarafından gerçekleştirildi. Konferansta 1950’li ve 1960’lı yılların ana akım sanatına yönelik bir eleştiri olarak ortaya çıkan Pop Sanat’ın, zaman içinde kendi tezinin eleştirisine dönüşmesi konuşuldu.

“Baharın Gelişi, Normandiya, 2020” sergisi konferans serisinin ikincisi olan “Temsilin Olanaklarını Aşmak: David Hockney”, 25 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Modernizm, sanatta feminist teoriler, heykel tarihi, çağdaş ve güncel sanat alanlarında çalışan Doç. Dr. Seda Yavuz’un katılımıyla düzenlenecek konferansta Hockney’nin farklı evreleri ve temsilin olanaklarını zorladığı imgeleri ele alınacak.

Kariyeri boyunca yeni teknolojileri ve yöntemleri araştıran, Batı sanatı, çağdaş sanat ve çağdaş sanat müzeleri üzerine çalışmaları bulunan Prof. Dr. Esra Aliçavuşoğlu Karaveli’nin katılacağı “Tutkunun ve Direncin Portresi: David Hockney” başlıklı konferans 1 Haziran Çarşamba günü düzenlenecek. Konferansta David Hockney’nin kariyerinin ilk dönemlerinden bugüne uzanan süreçte, sanat pratiğini şekillendiren temel unsurlar ele alınacak; 1960’larda Londra’da yaşanan değişimlerin, kültürel iklimin onun yapıtlarına nasıl yansıdığı işlenecek.

Mimari tasarım ve görsel iletişim alanlarında çeşitli üniversitelerde dersler veren Beril Sezen’in “David Hockney ve Mecralar Arasılık” başlıklı konferansı 8 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Konferansta, Hockney’nin farklı iki sanat formu (resim ve fotoğraf) ile farklı iki mecrayı (analog ve dijital) etkileşime sokan “Fotografik Çizimler” adlı işlerine odaklanılacak.

David Hockney konferansları “David Hockney ve Sallanan 60’lar” başlıklı konferans ile 15 Haziran Çarşamba günü sona erecek. Sanatın toplumla ilişkileri üzerine çalışmaları olan Dr. Öğr. Üyesi Osman Erden’in katılımıyla gerçekleşecek konferansta İngiltere’nin “Sallanan 60’lar” olarak adlandırılan dönemi bağlamında David Hockney’nin erken dönem kariyeri işlenecek.

​25 Mayıs - 15 Haziran tarihleri arasında her çarşamba saat 17.00’de ücretsiz olacak gerçekleştirilecek konferanslara buradan kayıt olarak katılabilirsiniz. Konferanslar, etkinlik sonrasında SSM’nin Youtube kanalında yayımlanacak.

0
1304
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage