05 MART, CUMA, 2021

DasDas Akademi Online Seminerleri 7 Mart’ta Başlıyor

Sanatseverleri insanı, evreni ve onun ürettiklerini birlikte anlamaya ve anlatmaya davet eden DasDas Akademi ve Tarabya Kültür Akademisi iş birliğiyle düzenlenen seminer serisi 7 Mart’ta başlıyor. Tarabya Kültür Akademisi’nin geçmiş dönem sanatçıları, seminer katılımcılarıyla altı hafta boyunca her pazar çevrim içi ortamda bir araya gelerek birikimlerini paylaşacak ve katılımcıların sorularını cevaplayacaklar. Tarabya Kültür Akademisi’nin geçmiş dönem sanatçılarından Judith Rosmair, Sivan Ben Yishai & Ebru Nihan Celkan, Ayat Najafi, Jan Ralske, Julia Lazarus ve Doç Dr. Leman Yılmaz’ın yer alacağı çevrim içi seminerler 7 Mart-11 Nisan tarihleri arasında her pazar gerçekleşecek.

Seminer serisinin ilki 7 Mart saat 17.00’de gerçekleştirilecek. Seminerde oyuncu, oyun yazarı ve yönetmen Judith Rosmair “CURTAIN CALL! Oyunu Temelinde Kurgusal Otobiyografi ve Prodüksiyon” başlığı altında oyuncuları kendi hikâyelerini ve prodüksiyonlarını hayata geçirme ve geliştirme konusunda cesaretlendirecek. Oyun yazarları Sivan Ben Yishai ve Ebru Nihan Celkan, 14 Mart 17.00’de “Bir Müdahale Olarak: Yazmak” isimli seminerde bir araya gelerek yazıyı sayfalara dökmek ile yazıyı sahneye taşımak, hikâyelerden oluşan köprüleri ve bedenin hikâyeye dönüşmesi konularını irdeleyecek. 21 Mart saat 17.00’de “Belgesel Tiyatro ve Performans Odaklı Sinemada Oynamadan Oynamak” başlıklı seminerinde film ve tiyatro yönetmeni Ayat Najafi katılımcılarla deneyimlerini paylaşacak.

28 Mart saat 17.00’de “Varacak Yer Yok- Film ve Tiyatroda Mutlak Mevcudiyet” konusunun işleneceği seminere yönetmen Jan Ralske’nin konuk olacak ve alışılagelmişin dışında birkaç film ve tiyatro örneğiyle katılımcılara “ne yapmamak gerektiğini” anlatacak. Yönetmen, sanatçı ve küratör Julia Lazarus’un belgesel kamerayı kişinin kendi kendisini güçlendirmenin bir aracı olarak ele aldığı “Bir Araç Olarak Kamera: Türkiye ve Almanya’da Ekolojik Aktivizmi Görüntülemek” başlıklı seminer 4 Nisan günü saat 17.00’de gerçekleşecek. Online seminer serisinin sonuncusu ise 11 Nisan günü saat 17.00’de yapılacak. İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Doç. Dr. Leman Yılmaz “Bir Festivalin Anatomisi” başlığı altında festival programı oluşturmak, festivalde yer alacak oyunlarda öncelikli neye bakıldığı, festivalin misyonu, seyirci-festival ilişkisi ile pandemi ve pandemi sonrasında tiyatro gibi konulardan bahsedecek.

​DasDas Akademi Online Seminerleri’nin biletlerine www.mobilet.com’dan ulaşabilirsiniz.

0
1469
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage