18 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2022

Contemporary Istanbul’un Yeni Sanat Fuarı CI Bloom 34 bin 700 Kişiyi Ağırladı

Akbank ana partnerliğinde Tersane İstanbul’da sanatseverlerle buluşan CI Bloom, 10 - 11 Mayıs tarihlerinde ön izleme ve 12 - 15 Mayıs tarihleri arasında genel ziyaretçiye açık olarak 34 bin 700 ziyaretçiyi ağırladı.

Paribu desteği ve ContempoNeo organizasyonu ile düzenlenen “Digital Horizons: The New State of the Art” başlıklı sergide NFT koleksiyoncuların sahip olduğu Beeple, XCopy, PAK, Damien Hirst, Sofia Crespo, Larva Labs, Mario Klingemann ve BayC gibi önemli sanatçıların eserlerini izleyicinin beğenisine sunuldu. Kürasyonunu MoCDa’nın (Museum Of Contemporary Digital Art) yaptığı ve yaratıcı yönetmenliğini sanatçı ikilisi ha:ar’ın üstlendiği serginin teknoloji desteğini LG OLED sağladı. Ayrıca ContempoNeo Lounge’da yaratıcı blockchain endüstrisi ve NFT konferansı da gerçekleştirildi.

Galerilerin ve kurumların temsil ettiği eserlerin sergilendiği Tersane Istanbul’da Akbank Sanat Jannis Kounellis’in Topkapı isimli eseriyle yer aldı. Arte Povera’nın kurucularından olan Konellis’in eseri CI Bloom’da 1 hafta boyunca sergilendi.

Contemporary Istanbul Vakfı ve Tosyalı Holding, CIF Artist in Residence programına katılan sanatçılar ile CI Bloom’da bir araya geldi. İleri dönüşüme odaklanan ve 4 ay sürecek bu programda sanatçılar Tosyalı Holding’in Osmaniye fabrikasında bulunan atık metalleri ileri dönüştürecekler. CIF Artist in Residence programında Chiara de Rocchi, Emrullah Örünklü, Koray Tokdemir, Neriman Ülker ve Songül Girgin yer alıyor.

Ayrıca Contemporary Istanbul, Eylül ayında gerçekleştireceği 17. Edisyonunda uluslararası sanat galerileri ve kurumları ile Tershane İstanbul’da gerçekleştireceğini açıkladı. Contemporary Istanbul, sanat galerileri, kurum ve kuruluşların katılımıyla 17 - 18 Eylül ön izleme günlerinin ardından 19 - 23 Eylül tarihleri arasında genel ziyaretçiye açık olarak Tersane İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli fuar kapanışında şunları söyledi: “Contemporary Istanbul olarak Türkiye’deki çağdaş sanata odaklandığımız CI Bloom’u Akbank ana partnerliğinde Tersane İstanbul’da gerçekleştirdik. Çağdaş sanat pazarı gelişme, yayılma ve büyüme trendine geçtiğimiz yıl ortasından itibaren girdi. Bu değişim dünyada da aynı paralelde oluştu ve devam ediyor. 2022 ve devamında 2023 yıllarının sanat pazarındaki anahtar oyucular yönünden önemi yüksek. Dünya genelinde ve ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon, yanımızdaki savaşa rağmen sanat pazarının gelişeceğine inanıyoruz. Sanat insanların vazgeçilmezi olma yolunda ilerleyecektir. Genç sanatçıları galerilerimiz bünyelerine kattılar, genç galeriler pazara girmekteler ve tabii gelişen, dünyadaki sanat pazarını yakından izleyen koleksiyoncuların daha yakınımızda görüyoruz.CI Bloom katılımcı galerileri %84 ile yüksek satış seviyesini yakaladı. Bu oranı Contemporary Istanbul yönetimi olarak son derece sevindirici buluyoruz, bu tüm Contemporary Istanbul ekibinin başarısıdır.  İstanbul bu gelişmeler içinde dünyada önde gelen kültür sanat merkezleri içinde ön sıraya yükselmektedir. Bu yükseliş etkinlik ve gelişmelerin dünyaya anlatılması, duyurulması ve dünyadan önde gelen sanatseverlerin İstanbul’da ağırlanmaları ile hızlanacaktır. Tabii bu, başta Akbank olmak üzere Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Türk Hava Yolları, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve diğer ana kurumların katkılarıyla oluyor.”

​Akbank Yönetim Kurulu ve Contemporary Istanbul Danışma Üst Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ise şunları söyledi: “Akbank ana partnerliğinde düzenlenen yeni çağdaş sanat fuarı CI Bloom, ülkemizde büyük ilgiyle karşılandığı gibi, tüm dünyada da yankı uyandırdı. Pandeminin ardından İstanbul'un kültür-sanat hayatında böyle gözle görülür bir canlanma olması çok sevindirici. Akbank olarak uzun yıllardır Türkiye’de çağdaş sanatın yaygınlaşması ve halkımızca daha çok takip edilmesi için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Bu bağlamda elde ettiğimiz başarıdan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Öyle ki CI Bloom’la sadece İstanbul’un genç, dinamik ve ilham veren ruhuna yakışır bir sanat buluşması gerçekleştirmekle kalmadık. Ayrıca, İstanbul’un çağdaş sanat dünyasındaki yerini de bir kez daha pekiştirdik. CI Bloom’un da yine ana partneri olduğumuz Contemporary İstanbul gibi geleneksel hâle gelmesini hedefliyoruz.”

0
2630
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage