20 OCAK, ÇARŞAMBA, 2021

Çizer Odyr’in Çarpıcı Uyarlamasıyla “Hayvan Çiftliği”

Brezilyalı ünlü çizer Odyr’in George Orwell’in güç zehirlenmesi ve yozlaşma sonucunda hüsrana uğramış idealizme dair sarsıcı taşlaması Hayvan Çiftliği uyarlaması, Emre Gözgü’nün çevirisiyle Domingo Yayınevi tarafından yayımlandı.

Orwell’in “Tüm hayvanlar eşittir ama bazı hayvanlar diğerlerinden daha eşittir.” sözüyle akıllara kazınan, yıllar boyu güncelliği yitirmeyen romanı Odyr’in kaleminde bir grafik romana dönüşüyor. Türkçe baskısında kitap Algan Sezgintüredi editörlüğünde Gözgü’nün çevirisi, Betül Güzhan’ın kapak ve sayfa uyarlaması ile Duygu Topçu’nun elyazısından oluşuyor.

Beylik Çiftliği’nin ezilen hayvanları, efendileri Mr. Jones’u devirip çiftliğin yönetimini ele geçirdiklerinde, bunu özgür ve eşitlikçi bir hayata atılan ilk adım olarak görürler. Fakat aralarından bir grup seçkin, Napolyon ve Kartopu isimli iki domuzun öncülüğünde yavaş yavaş kontrolü ele alır. Kendilerini bir zorbalıktan kurtulup başka bir zorbalık altında ezilirken bulan hayvanlar, çok geçmeden düşündükleri kadar eşit olmadıklarını anlarlar.

0
1856
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage