01 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2020

CerModern’den Açık Çağrı

CerModern Sanatlar Merkezi içinde olduğumuz zor günleri ve tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizi göz önünde bulundurarak Açıkhava Terası’nı özel tiyatro, dans stüdyoları ve müzik gruplarına ücretsiz olarak tahsis ediyor. Sanatın birleştirici ve iyileştirici yönünü ön plana çıkarmak isteyen kurum, böylelikle sanat kurumlarnın birbirlerine olan desteğini teşvik etmeyi amaçlıyor.

CerModern Sanat Programları Yönetmeni Zihni Tümer tarafından yapılan açıklama, insanların pandemi süreci boyunca sanat ve kültür programlarına olan ihtiyacının daha da önem kazandığını ve bu ihtiyacın daha da görünür kılındığını vurguluyor. Salgın nedeniyle insanların aylardır evlerine kapandığını ve sosyal yaşamlarının büyük oranda kesintiye uğradığını belirten Tümer, birçok kültür sanat kurumunun da bu süreçten olumsuz etkilendiğini sözlerine ekliyor. Bu kapsamda kurumlara ekonomik olarak destek olmak amacıyla gerçekleştirilen açık çağrı, CerModern sahnelerini ücretsiz olarak sanat endüstrisinin hizmetine açıyor.


Öte taraftan CerModern'in 2 Haziran 2020 tarihinden itibaren binasını ziyaretçiler için fiziksel olarak açılacağı da belirtiliyor.

​CerModern için etkinlik başvuruları tolga.yuksel@cermodern.org adresinden gerçekleştirilebiliyor.

0
4111
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage