14 ŞUBAT, PAZARTESİ, 2022

Cenkhan Aksoy’un “Anekdota” Gru Art Gallery’de

Gru Art Gallery, Cenkhan Aksoy’un tuval ve kâğıt üzeri boyamalarından oluşan “Anekdota” başlıklı kişisel sergisini 19 Şubat - 3 Nisan tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturuyor.

Cenkhan Aksoy’un özellikle son iki yıla yayılan yoğun bir odaklanma ve üretim sürecinin yansıması olan “Anekdota” başlıklı sergi, sanatçının 2017’ye dayanan resimlerinin bir nevi “onarılmış” hâllerini ve oradan türeyen yeni işlerini izleyicinin beğenisine sunuyor. Sergide büyük ve orta boy tuvaller, daha küçük ve çeşitli ölçeklerde kâğıt üzerine boyamalar ve defter sayfalarından bir seçki yer alıyor. Resimlerde ön planda duran renk, sanatçının soyut figürlerini görünür kılmakla birlikte çoğu zaman başlı başına bir imge hâlini alıyor. Tuval ve kağıtlardan kabaran boya katmanları ile yoğun ve birbirine karışmış renkler, resmi içinde kaybolabileceğiniz kaotik bir meta dünyaya, rüyalar katmanına dönüştürüyor. Kâğıt üzerine yaptığı çalışmalara özgü seçtiği renkli arka planlar da üzerinde taşıdığı resmin ayrılmaz bir parçası hâline geliyor.

Aksoy’un işleri ve “Anekdota” sergisi -kendi ismine de gönderme yaparcasına- bir detaydan başka bir bütün türetme, eskinin üzerine yeniyi ekleme, büyük içerisinden daha küçüğü yüceltme, küçükten tek başına bir büyük çıkarma gibi fiziksel boyutların da göreceleştiği bir üretim dünyasını ve kişisel üretim sürecindeki zaman atlamalarını içeriyor.

Cenkhan Aksoy’un “Anekdota” başlıklı kişisel sergisini 19 Şubat - 3 Nisan tarihleri arasında Gru Art Gallery’de ziyaret edebilirsiniz.

0
2038
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage