13 EKİM, ÇARŞAMBA, 2021

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Yeni Sezonu 14 Ekim’de Açıyor

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), yeni sezonunun açılış konserini 14 Ekim Perşembe günü saat 20.00’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleştirecek.

Borusan Sanat, bünyesindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) ve Borusan Quartet ile 2021 - 2022 sezonunda birbirinden değerli konuk solistleri ve şefleri ağırlayacak. 14 Ekim Perşembe günü saat 20.00’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşecek olan açılış konserindeki programda Rautavaara, Ravel ve Mahler’in yapıtları yer alacak. Patrick Hahn şefliğinde gerçekleşecek konserde, başarılı piyanist Alice Sara Ott, yeni sezonda topluluğun ilk konuk solisti olacak.

Bugüne kadar prestijli albüm firması Deutsche Grammophon ile pek çok iş birliği yapan Alice Sara Ott, yeni sezonda BİFO’nun yanı sıra Seul’de Christoph Eschenbach yönetiminde KBS Symphony, Francois Leleux yönetiminde Camerata Salzburg ile konserler verecek. Mikko Franck yönetiminde Orchestre Philharmonique de Radio France ile Ravel’in Sol El Piyano Konçertosu’nu seslendirecek.

19. yüzyıl repertuvarının yanı sıra özellikle 20. yüzyılın ilk yarısına ait eserleri repertuvarına katarak yaptığı, övgü kazanan kayıtlarının yanı sıra Köthen’de Bach Yarışması ve İtalya’da Pianello Val Tidone birinciliği olan sanatçı, açılışta Ravel’in başyapıtlarından biri olan Sol El için Re Majör Piyano Konçertosu’nu seslendirecek. Ardından BİFO, Gustav Mahler’in bir yüzyıl dönümü şaheseri olan “Titan” başlıklı 1. Senfoni’sini dinleyicilerle buluşturacak.

​Açılış konseri öncesinde Aydın Büke ve Serhan Bali 19.00 - 19.30 saatleri arasında Zorlu PSM’deki Meydan Fuaye alanında müzik üzerine söyleşileri yapacaklar. Söyleşi saat 19.40’ta çevrim içi radyo Borusan Klasik’ten de dinlenebilecek.

0
733
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle