Güney Koreli yazar Hwang Bo-reum’un kitapların hayatımızın dönüm noktalarında unutulmuş bir cümle ya da yıllar öncesinden gelen bir hikâye ile bize nasıl rehberlik edebileceğini gösteren kitabı Hyunam-Dong Kitabevi, Nilay Özeser çevirisiyle Athica Yayınları’ndan çıktı.
Kore’de çok satanlar arasında yerini alan kitabın baş kahramanı Yeongju, bir zamanlar bozulan çocukluk arkadaşlığını onarmak için kendini okumaya adar ve “ruhunu emen” bir hayattan kaçmak için sakin bir mahallede bir kitapçı açar. Yeongju, yeni bir kitapçı olmanın getirdiği birçok zorlukla boğuşur. Kitapçı sevmediği kitapları satmalı mı? Müşteriye kitap tavsiye etmenin ilkeleri nelerdir? Kitabevini ticari bir mekandan kültürel bir mekana nasıl dönüştürebilir?
“Youngju her şeyi doğru yapmıştır; üniversiteye gitmiş, düzgün bir adamla evlenmiş, saygın bir işe girmiştir. Sonra bir anda her şey altüst olur. Tükenmişlik hissiyle eski hayatını terk eder, zirvedeki kariyerini bırakır, kocasından boşanır ve hayalinin peşinden gider. Bir kitapçı dükkânı açar...
Youngju ve müşterileri, Seul’ün şirin bir mahallesinde kitapların arasına sığınırlar. Yalnız bir baristadan evli ama mutsuz bir ev hanımına ve Youngju’da özel bir şeyler olduğunu gören yazara kadar hepsinin geçmişinde hayal kırıklıkları vardır. Hyunam-Dong Kitabevi zamanla onların, hayatı nasıl yaşamaları gerektiğini öğrendiği yer hâline gelir.”