17 AĞUSTOS, PAZARTESİ, 2020

Bir Aile, Umut ve İyileşme Hikâyesi

Ödüllü yazar ve illüstratör Peter Carnavas’ın bir çocuğun babasının depresyonuna naif bir bilgelikle meydan okuyuşunu anlattığı kitabı Fil, Elif Ersavcı’nın çevirisiyle, Can Çocuk’tan çıktı.

Yazarın ilk çocuk kitabı olan Fil, 2018'de Queensland Edebiyat Ödülü'nü kazandı.  Kitap, 9 yaş ve üzeri tüm çocukları bir aile hikâyesine davet ediyor. Olive'in babası sabah işe giderken fil de onunla beraber gider. Akşam eve döndüğünde fil de yanındadır. Ağır ve sessiz, hep oradadır fil; üzüntüden bir gölge gibi babasının peşindedir. Olive, annesi öldüğünden beri durumun böyle olduğunun farkındadır ama babasının hep üzgün olmasına artık dayanamaz. Dedesinin ve en yakın arkadaşı Arthur'un yardımıyla, ailesini bu filden kurtarmak için bir plan yapar. Çok geçmeden, mutluluğun sandığı kadar kolay olmadığını öğrenecek, fakat küçük şeylerin büyük fark yaratabileceğini de anlayacaktır.

“Akşam yemeğinde Olive babasıyla filin karşısına oturdu. Arthur’un sözleri dolanıp duruyordu aklında. Baban bisikletini hiç tamir etmeyecek; sen babanı tamir etmedikçe. Ne var ki Olive işe nereden başlayacağını bilmiyordu. Elindeki en iyi plan konuşmak, eski ve harika şeylerden bahsetmek ve bisikletinin tamir edilmesinin neden eskisinden de önemli olduğunu anlatmaktı.”

0
2235
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage