28 ARALIK, PAZARTESİ, 2020

Başka Sinema’nın “Başka Bir Ocak” Programı Bu Yıl Çevrim İçi

Başka Sinema 3. yaşını kutlarken 2 yıldır sürdürdüğü Başka Bir Ocak geleneğini bu sefer çevrim içine taşıyor. Başka Sinema, 31 Aralık – 10 Ocak tarihleri arasında çevrim içi film programında koronavirüs pandemisi sebebiyle bu yıl sinemalarda izleme fırsatı bulamadığımız 12 filmi seyircilerle buluşturacak.

“Başka Bir Ocak” film programında 2020 Venedik Film Festivali’nde seçkideki tek yerli film olarak Hayaletler; Sundance Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’ne layık görülmüş Shirley; Christian Petzold’ün 70. Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı için yarışmış modern peri masalı Undine; The Guardian ve Vanity Fair tarafından yılın en iyi filmlerinden biri olarak ilan edilen, Jude Law’un performansıyla filmin ruhunu yansıttığı bir hırs ve aile hikâyesi olan Yuva / The Nest; yine 2020’nin En İyi Filmleri listelerinde adından sıklıkça söz ettiren She Dies Tomorrow; yapay zeka teknolojisine Mary Shelley’nin Frankenstein’ına benzer bir gözle bakan yönetmen Gavin Rothery’den Archive; 70. Berlin Film Festivali’nde En İyi İlk Film ve Teddy Ödülü’ne aday olan Vahşi Bölge / Wildland; Fransa’nın Oscar adayı, iki kadının senelere yayılan ve gizli yaşanmak zorunda kaldıkları aşklarını etkileyici bir dille anlatan İkimiz / Deux; 55 yaşındaki bir kadının arkadaşlarıyla bir Yunan Adası’na giderek kendini yeniden keşfetmesini anlatan Window to the Sea; Massoud Bakhshi’nin gerçek bir televizyon programından esinlendiği, günümüz İran’ında adeta distopik bir dünya modeli kuran, kocasını öldürmekle suçlanan bir kadının çıktığı televizyon programında affedilip affedilmeyeceğini dişlerimizi sıkarak beklediğimiz, Sundance Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’nün de sahibi olan Yelda, En Uzun Gece / Yalda, A Night For Forgiveness sinemaseverlerle buluşacak.

​Başka Bir Ocak kapsamında gösterilecek olan filmlerin adet fiyatı 11 TL, 12 filmlik paket fiyatı ise 99 TL olacak. Film paketini alan seyircilere bu yıl 100 yaşında olan Charlie Chaplin’in eşsiz klasiklerinden The Kid ve Andrey Tarkovski’nin 50. Yaşını dolduran Solaris filmi hediye edilecek. Filmler yakında Başka Sinema tarafından paylaşılacak olan link üzerinden satın alınıp izlenebilecek. Ayrıntılı bilgiye ve biletlere buradan ulaşabilirsiniz.

0
2697
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage