12 AĞUSTOS, CUMA, 2022

“Barış Gelini: Pippa Bacca” 20 Ağustos’ta MUBI’de

Yönetmen ve senarist Simone Manetti’nin, Pippa Bacca olarak tanınan performans sanatçısı Giuseppina Pasqualino di Marineo ve arkadaşı Silvia Moro’nun tüm dünyaya barış mesajı vermek için otostopla çıktıkları yolculuğu konu alan belgeseli Barış Gelini: Pippa Bacca, 20 Ağustos’ta MUBI’de gösterime girecek.

Pippa Bacca’nın etrafındaki herkese ilham veren kişiliğine odaklanan Barış Gelini: Pippa Bacca belgeseli 37. Torino Film Festivali’nde Gli Occhiali Di Gandhi ödülünü kazandı. Belgesel izleyiciyi “başkalarına güvenirseniz karşılığında iyi şeyler alırsınız” düşüncesiyle çıkılan yolculuğa dair hiç bilinmeyen detaylar ve mahrem anlarla karşı karşıya getiriyor.

Barış Gelini: Pippa Bacca, 2008 yılında “beraberimizde götüreceğimiz tek elbise, yolculuk boyunca üzerinde birikecek tüm kiri görebileceğimiz beyaz bir gelinlik olacak” mesajıyla, Milano’dan başlayan ve trajik bir şekilde Türkiye’de son bulan uluslararası yolculuğun manşetlere yansımayan gerçek hikâyesini anlatıyor. Belgesel, Pippa Bacca’nın yolculuğunun asıl amacı olan umut ve güven hissini, dostlarının anlattığı hikayeler aracılığıyla tüm insanlığa yaymaya devam ediyor. Barış Gelini: Pippa Bacca, 20 Ağustos’tan itibaren MUBI’de izlenebilecek.

0
2257
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle