06 KASIM, ÇARŞAMBA, 2019

Ayşe Kulin’den Yeni Bir Roman: Her Yerde Kan Var

Ayşe Kulin’in Osmanlı’nın son dönemine dair, tarihi bilgileri edebi dille harmanlayarak kaleme aldığı romanı Her Yerde Kan Var, Everest Yayınları’ndan çıktı.

Danışmanlığını Murat Bardakçı’nın yaptığı Her Yerde Kan Var, Sultan Abdülaziz’in tahtan indirilip V. Murat’ın tahta geçirildiği 1876 yılı Mayıs ayı ve Haziran’ın başına denk gelen birkaç günü konu alıyor. Sultan Abdülaziz’in sır dolu ölümüyle sonuçlanan bir dönemi, saraydaki birçok önemli kahramanın gözünden aktarıyor. Kulin, tarihsel romanıyla okurun hem Harem’e, hem de Saray’ın önüne arkasına bakmasını sağlıyor.

“Devletli amcam, zat-ı şahaneleri, inanın ben böyle olmasını istemedim. Benim içimde sizin yerinize geçmek gibi en ufak bir istek yoktu. Sadece bıraktım kendimi kaderin rüzgârına, birileri benim için karar verdi ki onlar da imparatorluğumuzun bekası için çalışıyor, vatanı hurafelerden, büyülerden, fallardan medet uman, zamanını çoktan doldurmuş müstebit idarelerden kurtarıp muasır medeniyetlerin seviyesine getirmeye çalışıyorlardı.” (Kitaptan)

0
2352
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage