14 EYLÜL, SALI, 2021

Arter’den Çocuklara Yönelik Atölyeler

Arter Öğrenme Programı, Arter’in arka bahçesinde farklı yaş gruplarına yönelik çocuk atölyeleri gerçekleştirecek. “Sergi Dedektifleri Arka Bahçede!” başlıklı atölye 18 Eylül’de “Arka Bahçede Perküsyon Atölyesi” başlıklı etkinlik ise 25 Eylül’de düzenlenecek.

Arter’in arka bahçe alanında açık havada gerçekleştirilecek çocuk atölyeleri, herkesin yaratıcı sürecin parçası olabileceği bir ortamı mümkün kılmayı amaçlıyor. Katılımcıların çağdaş sanatı keşfedip yorumlarken çeşitli malzeme ve üretim araçlarıyla yaratıcı süreçleri deneyimleme fırsatı yakalayacakları atölyeler, Arter’in güncel sergilerinden hareketle şekilleniyor ve her çocuğun kendi bakış açısını paylaşmasına özen gösteriyor.

“Sergi Dedektifleri Arka Bahçede!” başlıklı atölye çalışması 18 Eylül 2021 Cumartesi günü saat 14:00’te düzenlenecek. Atölyede 7 - 11 yaş aralığındaki çocuklar sanat eserlerine bir dedektifin büyütecinden bakacaklar. Katılımcılar Arter’in arka bahçesinde üretecekleri hayali büyüteçler ve soru kartlarıyla sergilerde yer alan yapıtları keşfedecekler.

“Arka Bahçede Perküsyon Atölyesi” 25 Eylül 2021 Cumartesi günü 14:00’te Amy Salsgiver ile Nihal Saruhanlı’nın yürütücülüğünde gerçekleşecek. Atölyede 8 - 11 yaş aralığındaki çocuklar, Arter’de sergilenen yapıtlardan yola çıkarak müzik yapacaklar. Çocuklar “Bir sanat yapıtı konuşabilseydi bize neler anlatırdı? Hikâyesi ne olurdu? Nasıl bir ses çıkarırdı?” gibi soruların peşine düşecek. Katılımcılar hayal ettikleri hikâyeler etrafında bedenleri ve enstrümanları aracılığıyla bir perküsyon orkestrası oluşturacaklar.

Her etkinliğe 12 çocuk katılabilecek. Etkinliğin biletlerini Arter’den temin edilebilir ya da 0212 708 58 01 numaralı telefondan ve biletler@arter.org.tr adresi üzerinden rezervasyon yaptırılabilirsiniz. Ayrıca çocukların yetişkin eşlikçisi etkinlik gününde Arter sergilerini gün boyunca ücretsiz olarak ziyaret edebilecek.

Künye:
​1- Füsun Onur, Opus II – Fantasia, Küratör: Emre Baykal, 2001 [2021], Arter Koleksiyonu, Sergiden görünüm, 2021, Fotoğraf: flufoto
​2- Amy Salsgiver, Nihal Saruhanli (Foto-flufoto)

0
933
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage