03 ARALIK, PERŞEMBE, 2020

“Another Brick In The Wall”ın Ardından “Stayin Alive” Şarkısı İZEV’e Bağışlandı

Bee Gees grubunun yaşayan tek üyesi Barry Gibb, “Stayin Alive” şarkısını sosyal farkındalık için İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı’na (İZEV) bağışladı. İki yıl önce Pink Floyd’un “Another Brick on the Wall” şarkısını bağışlayan Roger Waters’ın desteğiyle İZEV, ‘’yıkılmak zorunda olan zihinlerdeki duvar’’ mottosuyla “Yaşam Hakkı – Duvar” klibi ile dünya çapında 70 milyon erişime ulaşmıştı.

“Another Brick In The Wall”un Türkçe versiyonu “Yaşam Hakkı – Duvar” klibinde sevilen sanatçılar Selda Bağcan, Kubat, Koray Avcı, Funda Arar ile şarkının seslendirilmesini sağlamıştı. “Yaşam Hakkı – Duvar” video klibinde metafor olan duvarı yıkan özel gereksinimli gençler, devam klibinde duvarın diğer tarafına geçerek Bee Gees'in "Stayin Alive" şarkısının Türkçe versiyonuyla ‘’Yanımda ol, benimle ol’’ diyecekler. Farkındalık projesinin mottosu ise “Eksik yaprağı sen tamamla!” olarak belirlendi. Şarkının Türkçe versiyonu olacak devam klibiyle YouTube’da 30 milyon izlenme ve toplumda çok yönlü farkındalık yaratılması hedefleniyor.

​İZEV, desteklediği down sendromlu ve zihinsel özel gereksinimi bulunan bireyler Bee Gees grubunun desteğiyle gerçekleştirdikleri bu çalışmayı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde duyurarak Türkiye’deki özel gereksinimli birey ve ailelerine hediye etti.

https://www.youtube.com/watch?v=oLJhVtVow1w

0
3801
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage