07 EYLÜL, CUMARTESİ, 2019

Alp Gökalp’ten Anaokulu Çocuklarına: Alpaka

Çocuk kitabı yazarı Alp Gökalp’in farklılıkları mutluluk sebebi hâline getiren kitabı Alpaka, Damla Tutan’ın çizimleriyle, ABM Yayınevi tarafından yayımlandı.

Alfabe Bulutu serisi, Bir Şans VerAnneannemin Güzel Çiçekleri gibi pek çok kitabıyla tanınan Gökalp, bu kez ailelerine el sallayıp anaokulundaki ilk günlerine başlayan heyecanlı çocuklara sesleniyor.

Lamalar ve Alpakalar Anaokulu’na giden küçük Alpaka sırada sessizce oturur, arkadaşlarının arasına katılmaz. Nedeni ise kıvırcık saçlarıdır. Sınıf arkadaşlarının düz, şekil alan saçlarını kıskanan Alpaka kıvırcık, zor şekil alan saçlarından mutsuzdur. Alpaka bu derdini öğretmenine açtığında, öğretmeni ona dünyaca ünlü müzisyen, bilim insanı, sanatçı Alpakaları sayar. Kıvırcık saçlarıyla mutlu olmayı öğrenen Alpaka okulun ilk gününü böylelikle mutlu tamamlar.

​Gökalp, tüm kıvırcık dostlarına armağan ettiği bu kitapla eğitim hayatına yeni başlayan ve kendine benzemeyen birçok çocukla karşılaşacak miniklere ilk günü atlatmalarında destek olmayı amaçlıyor.

0
1269
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage