26 MART, CUMA, 2021

Açık Atölye Sanatçı Programı’nın Yeni Dönem Sanatçıları Belli Oldu

Daire Sanat ev sahipliği yaptığı Açık Atölye Sanatçı Programı’nın yeni dönem konukları olan Özge Enginöz ve Özgül Kahraman’ı iki farklı proje ile 15 Mayıs tarihine kadar ağırlayacak.

Daire Sanat’a konuk olacak sanatçılar Fırat Arapoğlu, Örge Tulga, Sevil Binat, Evrim Kavcar ve Elif Öner’in yer aldığı Seçici Kurul tarafından Özge Enginöz ve Özgül Kahraman olarak belirlendi.

Özge Enginöz, konuk sanatçı programı kapsamında “Alfabe” adlı projesi üzerinde çalışacak. Sanatçı Virginia Woolf’un Deniz Feneri kitabı ve günlüklerinden alıntıladığı cümlelerle kolajlarını bir araya getirerek bir video kitap tasarlayacak. Sesli metin ve kolajlarla bir bütün oluşturacak kitabı program sonrası basım aşamasına getirmek ise projenin ikinci basamağını oluşturacak.

Özgül Kahraman ise görme yetersizliği olan bireylerin hayat dinamiklerinden ilham alan “Üç ihtimal Üzerine” projesi üzerine çalışacak. Bu proje ile sanatçı iletişimin imkân ve imkânsızlıklarını, insanın soyut olarak inşa ettiği yaşam dinamikleriyle sorguluyor. Tikelden tümele doğru yol alan bu çalışma serisi, görmeme ya da az görmeden kaynaklı eşitsiz durumları, insan yaşamındaki anlamlandırma ölçütlerini anlamsızlaştırarak sorguluyor.

​Özge Enginöz ve Özgül Kahraman Daire Sanat’ın Cihangir’deki mekânında oluşturdukları atölyelerinde bu projeler üzerinde çalışacaklar. Sanatçı atölyeleri ise 15 Mayıs’a kadar her salı ve perşembe günü 11.00 - 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Künye:
​1- Özge Enginöz, "Kabuk", kolaj, 26x35cm, 2020 
2- Özgül Kahraman, "6. Noktalar", Pleksi, 2020

0
1822
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage