21 TEMMUZ, SALI, 2020

Acerakis’ten Ön Yargılara Karşı Bir Hikâye: “Aris’in Yolculuğu”

Acerakis’in down sendromlulara gösterilen ön yargılara ve onlara dair yanlış inanışlara karşı kaleme aldığı bilimkurgu ve macera türündeki kitabı Aris’in Yolculuğu, Ali Doğanlı’nın çizimleriyle Doğan Egmont’tan çıktı.

Down sendromlu çocuklara gönüllü destek veren Upsendrom girişiminin de kurucusu olan Acerakis kitabın amacını şu sözlerle anlatıyor: “Down sendromlu çocukların diğer çocuklar ve ailelerinin gözünde “normal”leşmesine katkı sağlayabilmek, farklı çocukların da heyecan verici renkli maceralar yaşayarak kahramanlara dönüşebileceğini gösterebilmek.”

10 yaş ve üzeri tüm okurlar için Acerakis’in bir seri olarak tasarladığı Aris’in Yolculuğu’nun ilk kitabı görmezden gelinen konularla mücadele ederken bunu çocukların okurken çok eğleneceği bir maceraya dönüştürerek yapıyor.

​Aris Dadu gezegeninde yaşıyor. Kış mevsimini ve Mia’yı çok seviyor ama onun en büyük tutkusu Dünya. Dünya’ya bir yolculuk yapıp bu ilginç gezegeni keşfetmek için sabırsızlanıyor. Ama önce aşması gereken engeller var: Babasını ve Bilgeler Meclisi’ni ikna etmeli. Üstelik bu yolculukta onu büyük tehlikeler bekliyor: Korkunç varlıklar, sinsi yaratıklar, kara delikler ve en büyük düşmanı olan ön yargılar… Evet, ön yargılar Aris’in en büyük düşmanı… Ve gitmek istediği yer, Dünya, ön yargılarla dolu bir yer. Ama yine de… "...birazcık umut olması bile, umutsuz olmaktan iyidir!”

0
2503
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage