17 TEMMUZ, CUMA, 2020

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne Başvurular Başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 3 ile 10 Ekim 2020 tarihleri arasında düzenlenecek 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali için başvurular başladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından yapılan yazılı açıklamada 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin çeşitli kategorilerde toplamda 1.370.000TL değerinde ödül dağıtacağı ifade edildi. Böcek, salgın nedeniyle alınan önlemler kapsamında festivalin açık hava gösterimlerin ağırlıklı olarak sürdürüleceğini de belirtti.

Festival kapsamında bu yıl Ulusal Uzun Metraj, Belgesel ve Kısa Film dallarındaki yarışmaların yanı sıra, Antalya Film Forum ve Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması da düzenlenecek.

Festival tarafından yapılan yazılı açıklamada Antalya Film Festivali için son başvuru tarihinin 14 Ağustos 2020 Cuma günü saat 18:00 olduğu açıklandı. Bu yılki Ulusal Yarışmaya, 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin son başvuru tarihi olan 16 Eylül 2019'dan sonra tamamlanmış ve 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden önce Türkiye'de halka açık ticari veya özel gösterimi yapılmamış ve yurt içinde bir festivale katılmamış Türkiye yapımı filmlerin kabul edileceği belirtildi.

Öte taraftan ilk kez geçen yıl gerçekleştirilen ve 150 öğrenciye ev sahipliği yapan Altın Portakal Sinema Okulu’nun, bu yıl çevrim içi olarak düzenleneceğini açıklandı. Yeni projelere destek amacıyla düzenlenen Antalya Film Forum da bu yıl çevrim içi olarak 4 ile 6 Ekim 2020 tarihlerinde düzenlenecek.

​Festival hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
3303
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage