13 MART, ÇARŞAMBA, 2019

38. İstanbul Film Festivali’ne Geri Sayım Başladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 38. İstanbul Film Festivali, 5-16 Nisan tarihleri arasında Türkiye ve dünya sinemasının en nitelikli ve başarılı örneklerini festival takipçileriyle buluşturuyor. Festival kapsamında 12 gün boyunca, 19 bölümde, 45 ülkeden, 187 yönetmenin toplam 186 filmi gösterilecek. Film gösterimlerinin yanı sıra söyleşiler ve atölyeler gerçekleştirilecek.

13 Mart tarihinde gerçekleştirilen basın toplantısında İstanbul Film Festivali direktörü Kerem Ayan festival programı ve etkinlikleriyle ilgili bilgileri aktardı ve 10 Nisan’da başlayacak Uluslararası Yarışma, Sinemada İnsan Hakları Yarışması, Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması’nda yer alan filmleri açıkladı. Ödül kazanan filmler 16 Nisan tarihinde düzenlenecek Ödül Töreni’nde açıklanacak.

38. İstanbul Film Festivali efsane yönetmen Stanley Kubrick’i ölümünün 20. yıldönümünde “Başyapıt Fabrikası: Kubrick” başlıklı özel bir bölümle anıyor. Festivalin afiş görselleri ve iletişim tasarımı TBWAİstanbul ve Berlinli sanatçı, fotoğrafçı, yönetmen ve yazar Sebastian Bieniek iş birliğiyle hazırlandı. Bieniek afiş tasarımında Kubrick’in kült filmi Otomatik Protakal’daki Alex’e gönderme yapıyor.

Festivalin açılışı “Fransız tiyatrosunun prensi” lakaplı genç deha, dramaturg, oyuncu ve oyun yazarı Alexis Michalik’in son filmi Edmond ile yapılacak. Sinemaya gönül ve emek veren isimlere takdim edilecek Sinema Ödülleri, 4 Nisan tarihinde UNİQ İstanbul’da gerçekleşecek.

Festivalin en sevilen bölümlerinden “Galalar” merakla beklenen filmlerin Türkiye’deki ilk gösterimlerine ev sahipliği yapacak. Bu filmler arasında Kenneth Branagh’ın Hepsi Gerçek; Claire Denis’nin ilk bilimkurgu filmi High Life; Ralph Fiennes’ın yönettiği üçüncü filmi Beyaz Karga; Barry Jenkins’in Sokağın Dili Olsa; Neil Jordan’ın Greta; Karyn Kusama’nın Yüzleşme; Sebastián Lelio’nun Gloria Bell; François Ozon’un Yüzleşme; Lone Scherfig’in Yabancıların Nezaketi ve S. Craig Zahler’in Adaletsiz filmi yer alıyor.

Festival biletlerine İKSV Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından 23 Mart’ta Biletix satış kanalları ile Beyoğlu’nda Atlas ve Kadıköy’de Rexx sinemalarında açılacak ana gişelerden ulaşılabilecek. 

0
1693
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage