03 HAZİRAN, ÇARŞAMBA, 2020

2020 Fakir Baykurt Öykü Kitabı Ödülü, Mustafa Orman’a Verildi

Sarıyer Belediyesi’nin bu yıl “Herkesin bir öyküsü vardır” sloganıyla 9’uncu kez düzenlediği Fakir Baykurt Öykü Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Fakir Baykurt Öykü Kitabı Ödülü kategorisinin kazananı Ovada Paldır Küldür kitabıyla Mustafa Orman oldu.

Bu yıl Fakir Baykurt Öykü Yarışması’na birinci kategoride (ortaokul) 51 öykü, ikinci kategoride (lise) 62 öykü, üçüncü kategoride (yetişkin) 337 öykü, dördüncü kategoride (Fakir Baykurt Öykü Kitabı) 78 kitap olmak üzere toplam 450 öykü ve 78 öykü kitabı katıldı.

Orman’ın ödülünün gerekçesinde şu ifadeler yer aldı: Öyküler içinde gizlenen öykülerle ilerleyen eser, sayfalarda katmanlar hâlinde yavaş yavaş açılıyor ve her biri bağımsız birer öykü olduğu sanılan olaylar bütünleşerek tek bir öyküye dönüşüyor. Bu durum okuyucuda, öykülerin bir bütün olarak yeniden okunması isteği yaratıyor.

Öykü kişilerinin pişmanlıklarını, vicdani sarsılmalarını, zaaflarını, heyecanlarını, hayal kırıklıklarını ve dürtülerini okuyucuya başarılı bir şekilde hissettiren yazar; kişilik oluşturmakta sabırlı, incelikli, özenli davranıyor. İyimser olmayı çıkış noktası olarak ele alırken, sarsıcı insan ilişkilerini ve olaylar örgüsünü başarılı bir ustalıkla bir araya getirmeyi başarıyor.

Bütün bunların yanında anlattığı olayları edebiyat duyarlılığından uzaklaşmadan kavrayan yazarın, anlatımındaki özen, dili kullanmadaki çeşitlilik, betimlemelerdeki imge zenginliği ve öyküleri yansıtılan kişilerin sahiciliği kayda değer bulunmuştur.”

Diğer kazananları buradan öğrenebilirsiniz.

Fotoğraf Artful Living için Nazlı Erdemirel tarafından çekilmiştir.

0
3465
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage