30 TEMMUZ, PERŞEMBE, 2015
Gerçek ve Hayal Arasında

BROOK ANDREW

Anatomie de la mémoire du corps : au-delà de la Tasmanie

2013 (detail)
Wood, glass, rare books, paper, bone
Courtesy of the artist and Galerie Nathalie Obadia, Paris and Brussels

Gerçek ve Hayal Arasında

VERONICA KENT

Cloak

2011

Two digital prints, mounted to acrylic and board, framed in oak, beeswax and Perspex

152 x 122cm

Courtesy of the artist and Sarah Scout Presents, Melbourne

Gerçek ve Hayal Arasında

TONY GARIFALAKIS

Untitled #3 from the Mob Rule (Family) series

2014

Enamel on C Type print

60 cm x 40 cm

Courtesy of the artist and Hugo Michell Gallery, Adelaide


Gerçek ve Hayal Arasında

Avustralya Büyükelçiliği'nin Australia in Turkey 2015 etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek olan “Neverwhere” sergisi, 14 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında İstiklal Caddesi’ndeki Tarihi Elhamra Han’ın beşinci katında yer alan Gaia Gallery’de görülebilir.
Çağdaş Avustralya sanatı “Neverwhere” sergisi ile Gaia Gallery İstanbul'da gerçek ve hayal arasında yeni ve heyecan verici bir algı yaratmaya hazırlanıyor. Küratörlüğünü The Australian Guild of Realist Artists üyesi Vikki McInnes'in üstlendiği “Neverwhere”de Brook Andrew, Mikala Dwyer, Tony Garifalakis, Lou Hubbard, Veronica Kent, Claire Lambe, Clare Milledge ve Kathy Temin'in eserleri İstanbullu çağdaş sanat takipçileriyle buluşuyor.

“Neverwhere”, ismini Neil Gaiman'ın efsanevi çağdaş kurgu-fantazi romanından ve bu romandan uyarlanan TV dizisinden alıyor. Londra'nın gizli dehlizlerinde çekilen dizi, The Guardian tarafından “ürkütücü, komik ve tuhaf bir cevher” olarak betimlenmişti. “Neverwhere” merkezde, Londra'yı ikiye böler. Bunlardan ilki herkesin bildiği yukarıdaki, diğeri ise karanlığa ve tuhaf olana ait olan aşağıdaki şehirdir.

Melbourne'de terk edilmiş bir bölgeye verilen bir isim olarak Neverwhere bir kez daha karşımıza çıkıyor. Adeta, Moulin Rouge ve son derece çarpıcı bir yeraltı atmosferinin karışımından oluşan bu bölge, 'yeraltı' krallığının kadın ve erkek drag queen'lerin All Dragged Up ve Nowhere to Show adlı gösterilerini sergiledikleri bir sahneyi de içinde barındırıyor.

Hem bir kulüp hem de bir kitap olarak ele alındığında Neverwhere, içinde bol bol mantık sınırlarının dışına taşmış anlatı bütünleri ve anksiyete katmanlarını görebilmemiz için farklı ipuçları sunuyor. Bunu yaparken de toplumsal ve kişisel bazı meseleleri arka plana yerleştiriyor. Bununla paralel olarak, saçmalık ve normallik kavramlarını birbirlerine entegre eden 'tuhaf' stratejiler de oluşturuyor. Kültürel ve sosyal algılarımızı, yeraltına ittirdiğimiz görünmeyen gizli geçmişler ve kendi kişisel ilişkilerimize erişebilen çağdaş bir bellek ve ritüel atmosferine taşıyor.

“Neverwhere”, heykel, resim, video ve performans disiplinleri, aralarındaki sınırları ve duvarları biçimsizleştirerek bir arada sergiliyor. Sergi, ziyaretçilerini beklentilerin tamamen ortadan kalktığı belirsiz ayrıntılarla yüklü bir zaman-mekan atmosferiyle karşılıyor olacak.

Gaia Gallery: İstiklal Caddesi Elhamra Pasajı No: 130 Daire 501 Beyoğlu, Istanbul 


0
3569
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage